17883 resultaten

Carl Siegert (r) heeft in Michel Schröder een nieuw directielid gevonden. Foto: Siegert

Michel Schröder treedt aan als directeur bij Bakkerij Carl Siegert

Bakexpert Michel Schröder treedt per januari 2025 in dienst bij Bakkerij Carl Siegert. Schröder bekleedt er de functie van operationeel en commercieel directeur.

Foto: Marti Orbak Software

Meer omzet via social media: praktische handvatten voor online succes

Voor bakkers bieden social media een uitgelezen kans om niet alleen hun producten, maar ook hun ambacht en persoonlijkheid in de schijnwerpers te zetten. Toch blijkt het optimaal benutten van sociale media vaak een uitdaging. Hoe bereik je je klanten, stimuleer je de online verkopen en bouw je een trouwe gemeenschap op?

Foto: NBOV

Personeel van de toekomst: hoe kweek je ambachtelijk talent?

De arbeidsmarkt verandert snel en bakkers merken dat elke dag. De vraag naar goed opgeleid personeel groeit, maar het is steeds moeilijker om geschikt talent te vinden en te behouden. Toch is er hoop. Met de juiste aanpak kun je jonge mensen enthousiast maken voor het bakkersvak.

Foto ter illustratie: Shutterstock

Hoe dit slimme dashboard bakkers de controle (terug)geeft

Eén dashboard waarin alle beschikbare data worden gebundeld, waarmee de bakker zijn bedrijf scherp kan sturen op cijfers. Dat is per bakkerij verschillend, al zijn er ook parallellen. Branchespecialisten Friso Berghuis en Jan Buitelaar gieten deze data in één vat, zodat de ondernemer (weer zelf) controle krijgt over zijn bakkerij.

Foto: Linkedin/Schaap

Bakkerij Hendrik Schaap neemt Tietema over 'in uitdagende tijden'

Bakkerij Tietema in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant wordt overgenomen door Brood en Banketbakkerij Hendrik Schaap in de Noordoostpolder. De overname vindt plaats per 1 januari 2025.

Bakkerswereld nummer 8 2024

Bakkerswereld nummer 8 2024

De bakkerij van de toekomst. Ondernemers vertellen in dit magazine hoe zij daarnaar kijken. Ook nieuwe technieken en manieren van aansturen komen aan bod, net als consumententrends.

Bakkerij Bekkers bakt met boter-margarinemelange boerenfamiliecake, tulbanden en appeltjescake: met kaneelgranules en appels.

De smaak van roomboter zonder de bijbehorende prijs

De prijzen voor grondstoffen blijven maar stijgen en ook roomboter is een kostbaar ingrediënt geworden voor brood- en banketbakkers. Met ST-ALLERY boter-margarine-melanges biedt Vandemoortele een oplossing die kostenefficiënt is, maar geen concessies doet aan smaak of kwaliteit. Bakkerij Bekkers uit Veghel is al jarenlang fan.

Apparatuur nodig voor Baketainers in Oekraïne

Apparatuur nodig voor Baketainers in Oekraïne

Stichting Hope4Ukraine en Friese Rijders breiden hun steun aan Oekraïne verder uit. Zij willen dat doen door één of meer mobiele bakkerijen - baketainers - te bouwen voor het land, een project waaraan ook oud-bakker Klaes Hoekstra zich heeft verbonden.

Op de kalender: Bakeplus IJsdagen, 30 jaar  Hagel-service, Desemmiddag bij Bienefelt

Op de kalender: Bakeplus IJsdagen, 30 jaar Hagel-service, Desemmiddag...

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Desemmiddag NBOV bij Peter Bienefelt, Bakeplus IJsdagen, Bakkerij Service Hagel viert jubileum.

Kort nieuws: fusie FrieslandCampina en Micobel op handen, genomineerden Gouden Schieter bekend

Kort nieuws: fusie FrieslandCampina en Micobel op handen,...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten. Deze week onder meer: fusie FrieslandCampina en Micobel op handen, genomineerden Gouden Schieter bekend, Tietema in andere handen.

Foto: Zeelandia

Succesvolle groei? Versterk het ambacht en spreek de moderne...

Gezondheid, duurzaamheid, gemak en digitalisering spelen een grotere rol dan ooit tevoren. Tegelijkertijd biedt innovatie in productontwikkeling bakkers kansen om zich te onderscheiden en in te spelen op de veranderende wensen van de consument. Hoe kun je deze trends benutten om succesvol te groeien?

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Banketbakker Cees Holtkamp aan de slag met Moskovische tulband.

Foto: Roel Dijkstra

Stap voor stap: Moskovische tulband van Patisserie Holtkamp

Cees Holtkamp van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp ging in 2015 voor Bakkerswereld aan de slag met Moskovisch beslag. Dat mag in de banketbakkerij wel een 'vergeten recept' worden genoemd. Zo niet bij Holtkamp. Daar staat het rond Kerstmis steevast op de kaart. Remco van Beek stond Cees Holtkamp bij, omdat voor de verwerking van het beslag zijn twee mensen nodig zijn.

Zoë Damen, is channelmanager bij Debic. Foto: RijkinBeeld/FrieslandCampina

'Je loopt omzet mis als je deze generaties mist'

Wat kunnen bakkers verwachten van toekomstige generaties consumenten en hoe speel je daar als ondernemer op in? 'Gemak staat centraal', concludeert Debic-marketeer Zoë Damen. Niets nieuws onder de zon? Toch wel: de leefwijze van de jongste generaties is extreem luxer dan zelfs de wat oudere generaties gewend zijn. 'Ze ontstressen door vaak buitenshuis te eten, belonen zichzelf graag en willen online kunnen bestellen: phygitalisering.'

Wim Kannegieter

Gezond over de finish

De kerstdagen en de jaarwisseling zitten er weer aan te komen. Ook voor de bakkers de mooiste tijd van het jaar. Natuurlijk ook super druk en hectisch. In december is het teamgevoel, samen bezig om er een goede maand van te maken, supersterk aanwezig.

Foto: Marti Orbak Software

Van deeg naar data: zo maak je online verkoop een succes

De verschuiving naar online verkoop biedt bakkers nieuwe kansen om hun klantenbestand uit te breiden en in te spelen op veranderende consumententrends. Gemak, snelheid en persoonlijke beleving staan hierbij centraal. Maar hoe pak je dit als bakker aan, zonder het ambacht uit het oog te verliezen? Drie experts delen hun visie en praktische tips.

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ

Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink - hier in 2023 - in gesprek met door vakbonden georganiseerde stakingen. Foto: archief Bakkerswereld

Vakbonden inventariseren cao-wensen werknemers, hoe staan werkgevers...

Vakbonden FNV en CNV verspreiden formulieren onder werknemers van zowel ambachtelijke als industriële bakkerijen om vooronderzoek te doen voor de nieuwste cao-onderhandelingen. De toon daarin wordt door werkgevers niet altijd als prettig ervaren, komt Bakkerswereld ter ore. Hoe staan NBOV en NVB, die voor het eerst elk hun eigen cao gaan afsluiten, hierin? En hoe gaat het met de onderhandelingen en de werkgeverswensen?

Chocola gemaakt met het cacao-alternatief van Cargill en Voyage Foods.

Dit is waarom cacao-alternatieven aan populariteit winnen

Verschillende bedrijven toonden alternatieven voor cacao op de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje bij de verschillende aanbieders. Ook trendbureau Mintel ziet 1 ingrediënt als veelbelovend alternatief.

Beeld: Shutterstock

Ingezonden: 'Pensioen voor de bakkers, zekerheid of zorg?'

Peter de Wit en Leo van den Berg maken zich al jaren sterk voor een goede pensioenvoorziening, die tevens een belangrijke arbeidsvoorwaarde is voor huidige en toekomstige bakkers. 'Zijn pensioenen voor de bakkers een zekerheid of een zorg?', vragen zij zich af, in de hoop daarmee de sector wakker te schudden.

Sven Flapper, Arthur Leferink van AB Mauri, Martin Nijkamp, Mark plaating van Zeelandia, Carlo Sinke van Royal Koopmans.

Nijkamp weer op één met zijn oliebollen: 'Echt alles uit de kast...

Nijkamp uit Holten is wederom de winnaar van de jaarlijkse landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Hij prolongeert daarmee zijn titel. De tweede plaats is dit jaar voor Ad Bos, De Echte Bakker uit Ochten, Gerbert Bos valt dit jaar voor het eerst in de prijzen. De beker voor de derde plaats gaat naar Meppel, waar Willem Steenbergen zich opnieuw in de top 3 manifesteert.