Kartoffelbrood van Meester Boulanger Peter Bienefelt - met video
Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'.
Kartoffelbrood is niet zo bekend in Nederland. Meester Boulanger Peter Bienefelt ontwikkelde een recept voor dit 'wereldbrood'.
De verhalen van de bakkerij-experts van PUM zijn natuurlijk niet bedoeld om bij in de lach te schieten. Of om van te rillen bij de gedachte aan...
De vraag naar plantaardige producten stijgt. Bakkers kunnen hier hun voordeel mee doen. Door plantaardige banket aan te bieden, verbreed je je...
Top Bakkers heeft een coöperatie opgericht en wil alle aangesloten bakkerijen lid en mede-eigenaar maken van de groep. Nauwere samenwerking en een...
De VEKI-regeling voor overheidssubsidie op duurzame, energiebesparende investeringen gaat weer open. De eerstvolgende periode om hierop in te...
Nutri-Score is een vrijwillig voedselkeuzelogo. Als ondernemer ben je dus niet verplicht om Nutri-Score te gebruiken. Is het gebruik nuttig is voor...
Jürgen van Dongen uit Terheijden is de winnaar geworden van de strijd om 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2024' in de categorie professionals....
Producten van Bakkerij Dunselman zijn vanaf maandag 22 april te vinden in Jumbo Kooistra Julianadorp. 'Voor ons is dit een logische stap', legt Barry...
Royal Koopmans in Leeuwarden is een van de drie kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2024 in de categorie Grootbedrijf. Volgens de jury heeft de...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
In het Katapult-project Groene Transitie, Water, Chemie en Food bouwen bedrijven en scholen samen een proef- en demolijn waarop retourbrood tot...
Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om...
Voor veel consumenten bepaalt de versheid van een product de kwaliteit. Om de versheid te bepalen, gebruiken ze al hun zintuigen. Ruikt een product...
Wereldwijd hechten consumenten een steeds groter belang aan wat zij eten, omdat zij streven naar een gezondere levensstijl. Dat blijkt uit het grote...
Versheid is ingehaald door smaak, wanneer het gaat om de belangrijkste reden om brood en banket aan te schaffen. Dat blijkt uit het grote...
Door de twee EU-broodcampagnes (2108-2020 en 2022-2023) is het imago van brood bij de consument verbeterd. Ook de maatschappelijke ontwikkelingen op...
We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...
De liefde voor de bakkerij zat er bij mij al jong in. De tweelingzus van de baker die mij ter wereld hielp, werkte bij de bakker in de winkel. Ik heb...