Rubia patisserie start actie voor het Deventer Ziekenhuis

Rubia patisserie start actie voor het Deventer Ziekenhuis
Foto's: Facebook

Rubia patisserie in Deventer wil het zorgpersoneel van het Deventer Ziekenhuis een hart onder de riem steken. Daarom is eigenaresse Cynthia van der Giessen een bijzondere actie gestart. Gasten worden gevraagd een gebakje extra af te rekenen en te doneren aan de ziekenhuismedewerkers.

Cynthia van der Giessen heeft op 1 april Rubia patisserie geopend in de binnenstad van Deventer. Een luxe patisseriezaak, waar klanten kunnen winkelen, een kop koffie kunnen drinken en een kijkje kunnen nemen in de open keuken.

Helaas opende Van der Giessen haar bedrijf midden in de eerste horecasluiting. ‘We kregen dus meteen een flinke klap te verwerken’, blikt de onderneemster terug. ‘We begonnen net een beetje op te krabbelen, vooruit te kijken en voorzichtig te investeren om mooie dingen voor de Kerst te kunnen maken. En toen kwam de tweede horecasluiting. Gelukkig mag onze winkel openblijven en zien we onze (vaste) gasten nog steeds. Wij zoeken zelf geregeld naar wat wij kunnen doen als individu/ bedrijf om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken en we merkten dat deze behoefte ook bij onze klanten/ gasten speelt.’

Daarom startte ze afgelopen weekend een actie voor het Deventer Ziekenhuis. ‘We vragen onze gasten een gebakje extra af te rekenen en te doneren aan de medewerkers van het Deventer Ziekenhuis. Men kan zowel in de winkel als online doneren’, aldus de onderneemster. Eind november hoopt ze een heleboel gebakjes naar het ziekenhuis te brengen.

Ginger Brentjens traint momenteel voor WorldSkills, waarvoor ze onder meer een suikershowstuk presenteert. Foto's: Summa

Jong en gedreven - Ginger Brentjens: 'Het is een eetbaar stukje kunst'

'Een standaard nougatinetje, dat zou ik niet in mijn assortiment opnemen. Dat kan je overal krijgen.' Ginger Brentjens is ervan overtuigd dat bakkers moeten experimenteren met smaak. In geuren en kleuren vertelt ze aan Bakkerswereld welke creaties en smaakcombinaties zij zelf bedenkt. Zo weet de 19-jarige patissier zichzelf te onderscheiden, een uniek talent.

Zo begon Bakkerij Nugteren, rond 1948, als ambachtelijk bedrijf.

Reünie voor oud-medewerkers Bakkerij Nugteren, nu ze nog leven

Oud-medewerkers Irene van Roozendaal-Looijen en Wim van der Linden organiseren op 14 september een reünie voor oud-collega's van Bakkerij Nugteren in Ridderkerk. De reünie vindt plaats in het Van der Valk-hotel in Ridderkerk.

Steef Reekers heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Eigen foto

Jong en gedreven - Steef Rekkers: 'Een jonge bakker kneedt niet...

Steef Rekkers heeft diverse plannen voor de toekomst. Hij ziet het al helemaal voor zich: eerst een eigen bakkerij en daarna opschalen. Volgens Steef hoeft kwaliteit niet ten koste te gaan van kwantiteit. Hoe hij dat van plan is vertelt hij aan Bakkerswereld.

Zes tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Zes tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Veel mensen voelen zich onveilig op de werkvloer, ook in de bakkerijsector. Dat komt onder meer door seksueel grensoverschrijdend gedrag. De overheid adviseert in je team te bespreken wat (on)gewenste omgangsvormen zijn. Zustervakblad Misset Horeca geeft tips over hoe je zo'n gesprek kunt voeren.