Sonneveld Group B.V.
Revyve maakt glutenvrije eivervanger uit bakkersgist
Revyve is vooral bekend van de eivervanger op basis van de reststroom brouwersgist. Deze bevat echter sporen van gluten. Foodbedrijven vroegen om een glutenvrije eivervanger.
Revyve is vooral bekend van de eivervanger op basis van de reststroom brouwersgist. Deze bevat echter sporen van gluten. Foodbedrijven vroegen om een glutenvrije eivervanger.
Banketbakker Dorus Jaspers van Bakkerij van de Ven uit Venhorst heeft samen met kok Leon Bex een 'Worstenbrouwtje' gemaakt: een worstenbroodje met bierbostel, mout en biergist. Het product is rond Vaderdag in de zeven winkels van Van de Ven verkrijgbaar.
De tweede lockdown vanwege het corona-virus heeft Robbert Uyleman doen besluiten zijn biercafé om te vormen tot een bakkerij. Donderdag 19 november opende in Haarlem Uiltje Baking Company, waar brood wordt gebakken met een brouwerstwist.
Bakker Van Vessem en craftbierbrouwerij Jopen hebben de handen ineengeslagen. De Haarlemse ondernemingen hebben hun reststromen ingezet om een Vaderdaggeschenk te creëren. Met als resultaat: een originele herbruikbare tas met bierbrood én broodbier.
Heineken Bakery aan de Vijzelgracht trekt honderden klanten. Rijen dik stonden er zaterdag bij het opengaan om het eenmalige speciale Heinekenbrood te kunnen kopen voor €2 per stuk, max twee per klant.