Alles over Advies

Foto: Archief Bakkerswereld

Energie besparen: handige tips om ermee aan de slag te gaan

Energie besparen of opwekken, veel ondernemers in de bakkerijsector zijn ermee bezig. Maar eerlijk is eerlijk: het onderwerp energieverbruik is vaak iets dat er 'even' bij komt. Een Energiecoach biedt uitkomst. Yoris Mac-Kenzie en Reinder Feenstra van de gemeente Leeuwarden geven handige tips.

Stel bij de samenstelling van uw assortiment de omzetmakers voorop. Archieffoto

Assortimentsbeheer: hoe dan? Met 9 tips

De keuze is reuze! Alle bakkers kennen het probleem: 'Hoe bepaal ik de breedte en diepte van mijn assortiment?!' Buitelaar en Van Egmond bieden een helpende hand, een beetje geholpen door ChatGPT.

Helma Elemans vertrekt bij Beko maar blijft actief, onder meer bij de BakkersVakWedstrijden.

Mama Beko met pensioen: 'Een bakkerij beginnen? Als ik 40 was zou ik...

De letter B kan wel een rode draad in haar leven worden genoemd, al is de kleur die erbij hoort overduidelijk Blauw. Balletdanseres wilde Helma Elemans op haar 16e worden. Na een afwijzing kwam ze via een vriend van haar vader terecht bij bakkerij-inkooporganisatie Bicano. Vanaf dat moment is de Bakkerij niet meer weg te denken uit haar leven. En een leven werd het: Elemans gaat na 50 jaar Beko met pensioen. Verdiend, maar toch met licht Bloedend hart.

In het maatwerkpakket voor bakker Mathieu Bongaards zitten wél zonnepanelen, maar het is niet altijd slim om daarvoor te kiezen. Foto Bart Nijs fotografie

Voor energietransitie is maatwerk nodig: 'Er zijn zoveel variaties...

Voor bakkers is de energietransitie extra complex, zeggen Jacob Gijsbertsen en Pim van der Werff van Netwerk Nederland. In een interview met Bakkerswereld leggen ze uit dat voor nagenoeg iedere bakker 70 procent minder energieverbruik binnen vijf jaar gerealiseerd kan worden.

Elk bedrijf heeft een prijs

Elk bedrijf heeft een prijs

Het vaststellen van de objectieve waarde van een bedrijf is vaak lastig. Dat daar niet één vaste methode voor is, zegt al voldoende. Bij waardebepaling speelt het subjectieve element een zeer aanzienlijke rol. Voor de verkoper is de opbrengst van het bedrijf vaak een (gedeelte) van de pensioenvoorziening, dus zorgvuldigheid is geboden bij de bepaling van de waarde.

Meergranenbrood. Foto: Studio38c

Zeven vragen en antwoorden over meergranenbrood

Voor meergranenbrood is 'Hoe donkerder, hoe gezonder' een hardnekkige misvatting bij consumenten. Daarom heeft het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) een overzicht gemaakt van zeven vragen die regelmatig door klanten over meergranenbrood worden gesteld en de antwoorden hierop.

Deskundig advies kan veel geld besparen. Foto: NBOV

NBOV: kies uw adviseur met zorg

Waar goede producten te koop zijn, is duidelijk: brood bij de ambachtelijke bakker, vlees bij de ambachtelijke slager. Voor diensten is dat niet altijd even helder, merkt de NBOV.

Beeld: archieffoto

Buitelaar: verkoop vergt nauwkeurige voorbereiding

Door de vergrijzing in de bakkerijbranche zijn er de laatste tijd weer diverse bakkersbedrijven die te kop worden aangeboden. De verkoop van een bedrijf is een ingewikkeld proces dat je niet even uit de losse pols doet. In dit artikel probeer ik mij te verplaatsen in de hoofden van de koper en verkoper.

Jurre Wessels is de nieuwe accountmanager bakkerijen, regio Noord-Nederland van Royal Koopmans.

Jurre Wessels nieuwe accountmanager Royal Koopmans

Hoe help je de ambachtelijke bakker vooruit, met aandacht voor topkwaliteit en vanuit de behoefte van de moderne consument? Met deze uitdaging start Jurre Wessels per 1 april bij Royal Koopmans als de nieuwe accountmanager bakkerijen, regio Noord-Nederland.

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen senior accountmanager Foodline Systems

Pascal Derksen is per februari 2021 begonnen als senior accountmanager bij Foodline System, groothandel in machines voor de voedingsindustrie.