Alles over Afscheid

Paul van Pelt toont samen met Yonne Vermeulen de aftelkalender aan de vakbladpers.
Paul van Pelt neemt afscheid van de bakkerijsector: 'Het begint...

Na 46 jaar met veel plezier in de bakkerijsector gewerkt te hebben, gaat Paul van Pelt met pensioen. Tijdens het Bakeplus-event op 19 en 20 september krijgt iedereen de gelegenheid om afscheid van hem te nemen. 'Het zijn roerige tijden, zegt hij in een afscheidsinterview. 'Maar in mijn ogen is er altijd toekomst voor de ambachtelijke bakker. Een weloverwogen assortiment vormt daarvoor de basis '

Dirk Haasnoot heeft de lievelingskoekjes van Sophie van Duijn de nieuwe naam Sophie’tjes gegeven. Foto: Facebook
Sophie van Duijn stopt na zeventig jaar bij Bakkerij Haasnoot

Sophie van Duijn stopt na zeventig jaar bij Bakkerij Haasnoot in Katwijk. Dat meldt de krant Katwijk Actueel.

Klaes Hoekstra.
Foto: Van Vliet Fotografie
Klaes Hoekstra: 'Schreeuw van de daken hoe mooi het vak is'

'Schreeuw van de daken hoe mooi het bakkersvak is', zegt Klaes Hoekstra uit Bedum. Vorige week nam hij afscheid als bakker. Bakkerswereld hield een afscheidsinterview en daarin gaf hij zijn mening over het personeelstekort. 'Probeer basisschoolscholieren, VMBO-leerlingen en hun decanen te motiveren', is zijn advies.

Pim van der Breggen
Het is tijd voor afscheid

Twee jaar lang mocht ik op deze plek mijn mening geven. Of gewoon een leuk voorval uit het bakkersvak uit de doeken doen. Na vierentwintig columns voel ik: het is goed om er nu mee te stoppen. Je moet oppassen dat je niet in herhaling valt, vind ik. Daarom is het tijd om de fakkel over te geven aan iemand anders, die weer met een fris perspectief tegen zaken in ons mooie vakgebied aankijkt. Ik heb genoten van deze maandelijkse reflecties - en om deze met jullie te delen.