Alles over Automatisering

Foto: Marti Orbak Software

Van deeg naar data: zo maak je online verkoop een succes

De verschuiving naar online verkoop biedt bakkers nieuwe kansen om hun klantenbestand uit te breiden en in te spelen op veranderende consumententrends. Gemak, snelheid en persoonlijke beleving staan hierbij centraal. Maar hoe pak je dit als bakker aan, zonder het ambacht uit het oog te verliezen? Drie experts delen hun visie en praktische tips.

Foto: Marti Orbak

Relevant blijven? Speel in op innovatie, efficiëntie en beleving

Klanten stellen steeds hogere eisen, het personeelstekort blijft een groot probleem en technologische innovaties bieden kansen om efficiënter en flexibeler te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bakkerij relevant blijft in een snel veranderende wereld?

Foto: RobotART

In hoeverre kun je je bakkerij automatiseren zonder eigenheid te...

Technologie speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de moderne bakkerij. Automatisering en robotisering bieden kansen om routinetaken te vereenvoudigen en processen te optimaliseren. Hoe pak je dat aan? Welke keuzes zijn daarbij belangrijk? En hoe behoud je het ambacht?

Bakkerij Van der Bijl pakt het personeelstekort aan: 'Werk zo aantrekkelijk mogelijk maken'

Bakkerij Van der Bijl pakt het personeelstekort aan: 'Werk zo...

Bakkerij Van der Bijl gaat de strijd met het personeelstekort aan. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan het opleiden van personeel. Ook is er geïnvesteerd in extra machines om het werk gemakkelijker te maken.

De nieuwste techniek gaat uit van het mechanisch in stukken snijden van deeg, die daarna machinaal worden opgemaakt. Foto: Rademaker

Einde bollenkast in zicht? Honderd jaar bakkerijmechanisatie op een...

Honderd jaar broodbereiding. Bakkerijtechnoloog Piet Sluimer neemt die eeuw onder de loep als het gaat om het bakken van busbrood in zowel de ambachtelijke als industriële bakkerij. Wat is er veranderd en welke kant gaan we op?

Een weegbunker, waar een deegkuip onder wordt geschoven, vormt de centrale component van de installatie in de broodbakkerij. Foto’s Bert Jansen

Dit is waarom Bakkerij Heerschap investeert in...

Met de realisatie van een nieuwe bakkerij in 2019 investeerde Bakkerij Heerschap in een bijna volautomatisch grondstoffendoseersysteem. Een goede zet, zo blijkt tweeënhalf jaar later. Volgens bedrijfsleider Bernd Janissen draagt het systeem vooral bij aan een stabielere productkwaliteit. Ook is er meer rust op de werkvloer.

De mogelijkheden van de FAK Software weegschaalkassa.

FAK Software brengt weegschaalkassa op de markt

De automatiseerder van de vers-detailhandel FAK Software brengt een weegschaalkassa op de markt. Hiermee wil de aanbieder versspeciaalzaken toekomstproof maken.

Foto: Archief Bakkerswereld

Barry Callebaut investeert in 'toekomstbestendig netwerk'

Barry Callebaut, de grootste fabrikant van chocolade- en cacaoproducten ter wereld, heeft een volledig beheerde SD-WAN-service geïmplementeerd. Hierdoor worden 131 sites van Barry Callebaut in meer dan dertig landen op zes continenten met elkaar verbonden.

Flanders' Food houdt online sessie over de operator van morgen

Flanders' Food houdt online sessie over de operator van morgen

Flanders' Food organiseert op 15 december de derde online sessie in het kader van Transform-ers: Gezocht en gevonden, de operator van morgen. Tijdens de sessie worden allerlei inspirerende voorbeelden gegeven.

Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de kwaliteit

Intelligente camera in de productie voorkomt discussie over de...

Een intelligente camera regelt vanaf 2022 het bakproces van de speculoos van La Confiance en ondersteunt de operators en de bakker. De voordelen zijn niet alleen een constante kwaliteit en minder productieverlies. Productiemanager Elise Burm wijst in vakblad VMT ook op een sociaal aspect: minder discussie over de kwaliteit. Zij legt de eerste stappen van het project uit.