Alles over Bakkerij

Bakker Klaas Fuite (l) is al vanaf 2004 een fervent duurzaamheidsaanhanger. Hier wordt hij bevraagd door gespreksleider Hilco Wagenaar. Foto's: Dennis Wisse
Energietransitie? Bakkers moeten vooral zelf pionieren en bij elkaar...

Bakkers staan net als andere ondernemers in de voedingsbranche voor grote uitdagingen als het gaat om de energietransitie. De een is er heel ver mee, de ander weet niet waar te beginnen. De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen organiseerde daarom half november een kenniscafé, waar expertise en praktijkvoorbeelden aan bod kwamen. Duidelijk is dat iedere ondernemer vooral zélf moet pionieren. Onder anderen Klaas Fuite is daar sterk in.

Eerste Nederlander op WK Panettone: Nijmeijer maakt indruk op Italianen
Eerste Nederlander op WK Panettone: Nijmeijer maakt indruk op...

Patissier Boudewijn Nijmeijer heeft afgelopen weekeinde als eerste Nederlander deelgenomen aan de Coppa del Monde del Panettone in Milaan. Hij eindigde net niet in de Top 5. Desondanks is Nijmeijer heel tevreden. 'De jury was onder de indruk van de kwaliteit. Zeker gezien het feit dat ik nog maar 2,5 jaar ervaring heb met de panettone.'

Bas Vermeulen begint tijdig met de personeelsplanning voor de laatste maanden van het jaar. Foto's: Bert Jansen
Bas Vermeulen: 'Tijdig de personeelsplanning maken, brengt rust'

Hoe zet je als bakker je personeel zo goed en efficiënt mogelijk in tijdens de eindejaarsperiode, zodat het leuk blijft voor iedereen? Bas Vermeulen van Bakkerij Vermeulen & Den Otter deelt zijn werkwijze en ervaringen.

Max en Renee Pater nemen het roer over van Johan Pater. Foto's: Nick Watzijl
Renee en Max Pater werken aan Bakkerij van de Toekomst en eigen...

Renee en Max Pater volgen hun vader Johan Pater op. De vierde generatie zit boordevol plannen en werkt aan de 'Bakkerij van de Toekomst' en een eigen opleidingscentrum.

Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot
Personeelstekort dwingt Bakkerij Broekmans te investeren in robot

Vanwege het grote tekort aan vakmensen heeft Bakkerij Broekmans in Panningen-Weert geïnvesteerd in een tweedehands robot. De machine, die in januari in gebruik is genomen, is inmiddels onmisbaar. 'Zonder de robot hadden we diverse producten niet kunnen meer kunnen maken', aldus Bram Broekmans.

Freek Hogenboom met zijn zoon Oscar in hun nieuwe Bakkersbistro. Foto's: Herbert Wiggerman
Freek Hogenboom zelf verrast door onverwacht groot succes horeca bij...

Dat het zo'n succes zou worden, had Freek Hogenboom ook niet verwacht. Sinds een paar maanden combineert hij zijn bakkerij met horeca. Op een nieuwe locatie in het Houtense winkelcentrum Castellum. 'Het is altijd mijn drijfveer geweest om gasten tevreden naar huis te laten keren.'

Willem van de Ven won als Boulanger Skills Heroes en vertegenwoordigt Nederland in september tijdens WorldSkills. Foto: Skills Heroes
Jong en gedreven - Willem van de Ven: 'Er zijn steeds meer...

Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa College. Hij is 22 jaar en de zevende generatie in het familiebedrijf Bakker van de Ven. Met een historie die teruggaat tot 1814 werpt Willem een frisse blik op de toekomst van bakkers anno 2024.

Vaderdagtaart van Bakkerij Zonnehoeve.
Vaderdag 2024: Borreltassen en Stropdastaarten

Bakkend Nederland pakt uit tijdens Vaderdag 2024. De social media staan vol met afbeeldingen van overheerlijke taarten en andere verrassingen om vaders in het zonnetje te zetten. Bakkerswereld selecteert een kleine greep uit het aanbod.

Foto: Zeelandia
Zo speel je in op het EK: van voetbalbroodjes tot oranje banket

Het EK Voetbal start vanavond met de wedstrijd Duitsland- Schotland. Zondag speelt het Nederlands Elftal zijn eerste wedstrijd tegen Polen. Voor bakker is het dus de hoogste tijd om de klanten te verleiden met smakelijke oranjelekkernijen. De keuze is reuze. Van knapperig stokbrood en voetbalbollen tot Oranje torentjes en fruitrondjes.

Scoren met Vaderdag? Dat kan met deze verrassende recepten
Scoren met Vaderdag? Dat kan met deze verrassende recepten

Op zoek naar een onderscheidend Vaderdag-product? Denk dan eens aan een verleidelijke Vaderdagtaart of een Pain Père, inclusief snor. En wil je optimaal scoren? Houd dan de weersverwachting goed in de gaten. Zo zorg je ervoor dat je assortiment helemaal aansluit bij de wensen van jouw klant.