Alles over Bedrijfsbeëindiging

Bij het staken van een onderneming komt er veel op je af. We geven 10 tips die je helpen. - Foto: Shutterstock

Onderneming staken? 10 tips van Buitelaar en Van Egmond

Het staken van een onderneming doe je als ondernemer niet in een opwelling. Het is voor veel bakkers veelal een emotioneel besluit om de bakkerij te staken. Toch hoort staken net als starten van een bedrijf bij het ondernemen. Zeker als er geen opvolging is en het bedrijf niet verkoopbaar is gebleken.

Bakkerij Kottier Breda stopt en draagt winkels over aan collega's

Bakkerij Kottier Breda stopt en draagt winkels over aan collega's

Bakkerij Kottier in Breda stopt na 36 jaar. Gebrek aan vakbekwame bakkers en de energieprijzen nopen de bakker ertoe het bedrijf te staken. De winkels met medewerkers worden overgenomen door collega's.

Bakkerij Bakker sluit in februari. Hier de winkel in Groet. Foto: fb

Energieprijzen doodsteek voor ook Bakkerij Bakker, familiebedrijf...

De torenhoge energieprijzen kosten ook Bakkerij Bakker, met winkels in Schoorl, Groet en Noord-Scharwoude, de kop. De vierde generatie in het bakkersbedrijf stopt er in februari definitief mee. De bakkerij wordt sinds 1890 door de familie gerund.

Met deze mededeling laat Van der Waal Bakkers klanten en collega's weten dat het faillissement is aangevraagd.

Opnieuw moeten bakkers dicht door hoge energieprijzen

De hoge energieprijzen en de tot nog toe ontoereikende compensatieregeling van het kabinet eisen hun verdere tol. Opnieuw hebben bakkers moeten besluiten hun bedrijf te staken of filialen af te stoten.

Foto: Erik-Jan Ouwerkerk

'Kabinet heeft bakkers rad voor ogen gedraaid, TEK is dooie mus! Hoe...

Als de vergoedingen in de uitlekte concept-stukken van de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) juist zijn, kan dat het failliet betekenen van de (ambachtelijke) bakkerijsector. Die conclusie trekken bedrijfsadviseurs Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond na een niet eens zo'n heel ingewikkelde rekensom. 'Hoe nu verder?'

Hans en Loes Baas in betere tijden (eigen foto).

Permanent gesloten - Hans en Loes Baas waarschuwen collega's: 'Weet...

Hans en Loes Baas van Bakkerij Baas in Hoogwoud hadden toekomstplannen: doorgaan tot 28 juli 2024 en dan stoppen. Ze deden tijdens vakanties graag inspiratie op bij collega-bakkers, Hans had zich volledig gespecialiseerd in desembrood, ze verdienden een goede boterham voor zichzelf en hun medewerkers. Ze hadden al een opvolger ook. Het liep anders. Bakkerij Baas is permanent gesloten.

Het decemberassortiment van 2019. Dit jaar zullen de klanten van Bakkerij Stijnman hun aankopen elders moeten doen. Foto: Facebook

Bakkerij Stijnman stopt vanwege hoge energiekosten en gebrek aan...

Bakkerij Stijnman uit Oudewater sluit zaterdag 26 november definitief de winkeldeuren. Daarmee behaalt de brood- en banketbakkerij, die sinds 1924 actief is, net niet haar 100-jarig jubileum.

Verzamelveiling van bakkerijmachines Tijsterman Bakkers bij Troostwijk Auctions

Verzamelveiling van bakkerijmachines Tijsterman Bakkers bij...

Een grote verzamelveiling van bakkerijmachines en de complete inventaris uit de bedrijfsbeëindiging van Tijsterman Bakkers in Voorhout is geopend voor biedingen op het online platform van Troostwijk Auctions. Onder meer bakkerijovens, kneedmachines, uitrolmachines, mengkommen, zakkenvulmachines, spiraalkneder en proportioneermachines worden geveild.

Foto: Facebook

Bakkerij Michiels wordt overgenomen door De Vocht

Marcel en Carola Michiels, eigenaren van Bakkerij Michiels in Eindhoven, gaan met pensioen. Ze hebben hun twee winkels overgedragen aan Bakkerij Godfried de Vocht.

Bakker Kuijpers sluit na honderd jaar de deuren

Bakker Kuijpers sluit na honderd jaar de deuren

Bakkerij Jan Kuijpers in Eindhoven bestaat dit jaar precies honderd jaar. Bakker Hubert Kuijpers, die tot de derde generatie behoort, vindt het mooi geweest. Na 42 jaar zes dagen in de week om twee uur 's nachts op te staan, heeft hij samen met zijn vrouw Helma besloten de bakkerij te sluiten en de machines te verkopen.