Alles over Belegde broodjes

Foto ter illustratie: archief Bakkerswereld

Jeugd mag los met NK Broodbeleggen tijdens Week van het Brood

Consumenten en jongeren in het bijzonder mogen in de Week van het Brood helemaal losgaan op het beleggen van hun favoriete broodje. Deze aansporing voor het NK Broodbeleggen moet komen van ambachtelijke bakkers in de buurt en is bedoeld om de broodconsumptie onder (thuiswonende) jongeren aan te jagen.

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de bakker

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de...

Bakkerijsnacks vormen een belangrijk onderdeel van de bakkerijverkoop. Het aanbod aan beschikbare producten wordt steeds gediversifieerder. Daarom spelen deze lekkernijen dit jaar een belangrijke rol tijdens de vakbeurs Sirha Europain.

Vegan belegd broodje van Bakkerij Schuurmans.

Deze bakker gaat helemaal voor vegan belegde broodjes

Bakkerij Schuurmans in Leeuwarden biedt al langere tijd een aantal vegan-producten aan. De meeste kansen ziet eigenaresse Greetje Schuurmans in vegan belegde broodjes.

Het broodje kreeft is tijdelijk te koop bij Shell.

Shell zet Hollandse Helden in de spotlight

De markt voor 'on the go' groeit. Daarnaast wil de consument zichzelf verwennen met luxere en lokale producten. Daarom zet Shell sinds half juli de Hollandse Helden in de spotlight en geeft daarmee gehoor aan deze trend.

Belegde broodjes doen het zowel bij de supermarkt als bij de ambachtelijke bakker goed (archieffoto).

Nieuwe cijfers: supermarkten en bakkers sterk in...

In coronatijd hebben supermarkten naast de markt voor thuisconsumptie ook de leiding genomen in de buitenshuisconsumptie. Bij de verkoop van broodsnacks en belegde broodjes staan zij bovenaan. Daarmee streven zij horeca en cateraars voorbij. Ambachtelijke bakkers nemen  de 4e positie in op deze markt. Er liggen kansen.

Teun van de Keuken neemt het eerste broodje in ontvangst. Foto: Mitchell van Voorbergen

Vogelbescherming opent vogelvriendelijke broodjesbar

Vogelbescherming Nederland opent vandaag de eerste vogelvriendelijke broodjesbar in Amsterdam. Belangstellenden kunnen het hele pinksterweekend terecht voor een exclusief vogelvriendelijk broodje. Dit is ontwikkeld door voedselveranderaar en chef Samuel Levie.

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Waar staat jouw pot goud?

Mijn zus en ik zoeken al jaren naar de pot met goud. Hij moet ergens in je bedrijf staan, maar waar?

Patrick Henssen en Sandra Douven zijn de nieuwe eigenaren van Bufkes in Weert.

Nieuwe eigenaren bij Bufkes Weert

De vestiging van Bufkes in Weert is per 1 juni overgenomen door een kersvers ondernemerspaar: Patrick Henssen en Sandra Douven. Zij nemen het stokje over van Chris Kiggen, die al sinds 2010 de zaak in de Muntpassage uitbaatte.

Bakery café BackWerk speelt in op vraag naar gemak en genieten.

'Gemak en genieten meest actuele lunchtrends'

Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) behoren gemak en genieten tot de meest actuele thema's binnen de foodsector. Bakery café BackWerk maakte deze combinatie jaren geleden al. De missie van het bedrijf sluit aan op de huidige foodtrends. 'We willen Nederland beter laten lunchen', aldus directeur Dick de Vilder.

De nieuwe bagel Vitello Tonnato.

Bagels & Beans presenteert Vitello Tonnato

Bagels & Beans haalt Italië deze herfst naar Nederland toe met de nieuwe actiebagel, die luistert naar de naam Vitello Tonnato: een knapperige sesambagel met nieuw beleg, anders dan anders. Er wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten gewerkt.