Alles over Beurzen & Events

Shayna Leib, Macaron au framboises, onderdeel van Pâtisserie: French Series, 2016/17, glas en keramiek. Collectie Shayna Leib, USA

Op de kalender: Geschiedenis van het toetje, Desemmiddag bij...

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: tentoonstelling Grand Dessert in Den Haag. Desemmiddag NBOV bij Peter Bienefelt, Bakeplus IJsdagen.

Foto's: Allard van Gent

Südback 2024 haakt in op actuele, veelal internationale vraagstukken

De Südback 2024 had een internationaler karakter dan gewoonlijk, omdat er geen andere internationale bakkerijbeurzen zijn georganiseerd. Traditioneel konden de bezoekers deelnemen aan workshops, live demonstraties en discussies over de stand van zaken in de bakkerijbranche bijwonen, en trends spotten. Die gingen onder meer over kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en personeelswerving. Bakkerswereld ging er kijken.

Foto: GHM

IBA 2025: vertrouwd aanbod op nieuwe locatie

De IBA wordt komend jaar eenmalig verplaatst van München naar Düsseldorf. De opzet van het event blijft ongewijzigd. Als thema kiest de organisatie voor: 'Baking New Ways'.

Drie dagen konden vakgenoten over de beurs in midden-Duitsland struinen. 
Foto's: Allard van Gent

Sachsenback 2024: van kunstmatige intelligentie tot broodtassen met...

Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om de nieuwste trends te ontdekken. Bakkerswereld bekeek het aanbod op deze beurs voor de brood- en banketbranche, variërend van pure grondstoffen tot de inzet van kunstmatige intelligentie.

Aan de slag met vegan? Laat je inspireren tijdens de Dag van het Ambacht

Aan de slag met vegan? Laat je inspireren tijdens de Dag van het...

Het is bijna zover. De Dag van het Ambacht vindt maandag 11 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem. Op deze eerste editie staan vegan en allergenenvrije producten centraal. Tijdens het event leer je hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de bakker

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de...

Bakkerijsnacks vormen een belangrijk onderdeel van de bakkerijverkoop. Het aanbod aan beschikbare producten wordt steeds gediversifieerder. Daarom spelen deze lekkernijen dit jaar een belangrijke rol tijdens de vakbeurs Sirha Europain.

Robin Hoedjes in actie tijdens een productdemonstatie.

Dutch Pastry Team viert jubelfeest op Dag van het Ambacht

Het Dutch Pastry Team viert begin 2024 zijn 25-jarig bestaan. Dat gebeurt op de Dag van het Ambacht in de Evenementenhal in Gorinchem. Bezoekers kunnen daar genieten van extra feestelijke wedstrijden om de Dutch Pastry Award (DPA) en de Beste Bonbon van Nederland.

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Free From Food: 9 spelers die bakkerijsector kunnen opschudden

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar bakkers op hun eigen manier een draai aan kunnen geven. Uiteraard kwamen deze trends voorbij op de Free From Food beurs in Amsterdam.

Kinderen van bassischool De Schapendel startten de ochtend met een gesprek over het belang van een gezond ontbijt.

Nationaal Schoolontbijt wint gezondheidsaward op FreeFrom-beurs

Het Nationaal Schoolontbijt heeft een van de Gezonde Innovatie Awards gewonnen. De uitreiking van de awards sluit het Gezonde Innovatie Event af, dat onderdeel is van de tweedaagse beurs Free From Function Expo in de RAI.

Interessante verkoopconcepten trokken volop de aandacht.

Drie p's van IBA 2023: positief, proeven en praten (en natuurlijk...

IBA 2023 zit erop. De tendens van de beurs, in oktober in München, is dat er een 'positief sentiment' leefde. Zowel onder de bezoekende bakkers als de wedstrijdbakkers en standhouders, zo ervoer de beursorganisatie. Na vijf jaar kon er eindelijk weer worden geshopt, geproefd en genetwerkt op deze internationale bakkersbeurs van aanzien.