Bakkerij Schuld in Oldebroek en Elburg verkoopt in alle filialen een nieuw koolhydraatarm brood. Schuld gebruikt geupcycled brouwgraan, een functioneel ingrediënt van MaGie Creations.
MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt? PowerFlour, gemaakt uit biergraan.
Een inkijkje bij andere sectoren kan leiden tot nieuwe inzichten. Mede hierom bezoeken een kleine vijftig bakkers op uitnodiging van Dossche Mills een Belgische bierbrouwer. Tijdens de informatiemiddag brainstormen zij met hun leverancier over de toekomst van de sector, waar concurrentie met de retail door de inflatie steeds zwaarder weegt. En waar personeelskrapte het productieproces uitdagend maakt, zo blijkt uit de update van het Trendrapport.
Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is warm, het vochtgehalte hoog en de samenstelling varieert. Toch heeft startup MaGie bierbostel middels een 'geheim' ontwateringsproces tot waardevol ingrediënt kunnen ontwikkelen: PowerFlour.
Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demo-fabriek staat op de planning en de eerste producten met het ingrediënt moeten volgend jaar al op de schappen liggen. 'We richten ons met het eindproduct op industriële bakkerijen en op leveranciers van bakkerij-ingrediënten. 'De banketindustrie is voor ons belangrijk. Door de functionele eigenschappen van het ingrediënt kunnen we daar een flinke meerwaarde bieden', vertelt ze.
Op deze Blue Monday 17 januari slaan de Brabantse familiebrouwer Bavaria en de Brabantse worstenbroodbakker Houben de handen ineen.
Banketbakker Dorus Jaspers van Bakkerij van de Ven uit Venhorst heeft samen met kok Leon Bex een 'Worstenbrouwtje' gemaakt: een worstenbroodje met bierbostel, mout en biergist. Het product is rond Vaderdag in de zeven winkels van Van de Ven verkrijgbaar.
De tweede lockdown vanwege het corona-virus heeft Robbert Uyleman doen besluiten zijn biercafé om te vormen tot een bakkerij. Donderdag 19 november opende in Haarlem Uiltje Baking Company, waar brood wordt gebakken met een brouwerstwist.
Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het hotelontbijt: Ketshill's Special Blond. Het bier is zowel op fles als op tap beschikbaar.
Het eerste Nederlandse bier gebrouwen van bagels is een feit. Het is een 100 procent Leids product geworden dat niet alleen erg lekker is maar ook nog eens duurzaam geproduceerd, zo melden de makers Frank Zweerus van de ambachtelijke bagelbakkerij BetterBagels en Jan Willem Fukkink van de Leidsche Bierbrouwerij.
Sonneveld Group B.V.
FreshRecruitment
Bekijk vacatures