Alles over Boulangerie Team

Quiche met kip van het Boulangerie Team
Klant ontzorgen: wat dacht je van deze quiche met kip?

'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.

Bezoekers houden van proeven, kijken en netwerken, maar ze willen meer. In 2025 wordt ook de machinerie interactief geëxposeerd. Beeld: Bakkersvak
Bakkersvak gooit het over een andere boeg: interactieve demo's en...

De Bakkersvak & IJs-Vak krijgt in 2025 een nieuwe invulling. Bezoekers lopen vooral warm voor praktische workshops en demo's, zo blijkt uit hun reacties. Wat gaat er veranderen op deze grootste vakbeurs voor de sector in Nederland?

Willem van de Ven won als Boulanger Skills Heroes en vertegenwoordigt Nederland in september tijdens WorldSkills. Foto: Skills Heroes
Jong en gedreven - Willem van de Ven: 'Er zijn steeds meer...

Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa College. Hij is 22 jaar en de zevende generatie in het familiebedrijf Bakker van de Ven. Met een historie die teruggaat tot 1814 werpt Willem een frisse blik op de toekomst van bakkers anno 2024.

De traditionele pizza margherita.
Pizza bakken naar Italiaanse recept - verwarmend en gezellig voor...

Pizza! Van het Boulangerie Team, gemaakt naar origineel Italiaans recept, tijdens een wedstrijd in het hol van de leeuw. Italië, want daar moet je zijn voor kennis over de ultieme structuur en korstervaring. Beleg de pizza zoals jij en vooral de klant natuurlijk, haar het lekkerst vinden.

Nieuwe hype? Giel Vermeulen ontwerpt  Sausage-donut
Nieuwe hype? Giel Vermeulen ontwerpt Sausage-donut

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar van 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022'. Hij bedacht er een smakelijk en goed uitziende variant op voor de vakwedstrijd Bread in the City in Italië.

De drie-kleuren, met spijs gevulde croissant.
Foto: BT
Luxe, gevúlde kerstcroissant: geef deze kromme dame een originele naam

Denk je aan december, dan denk je aan amandelspijs. Daarom is deze kerstcroissant goed gevuld met amandelspijs van wat grovere amandelen voor een heerlijk mondgevoel. De naam die het Boulangerie Team voor deze creatie bedacht: Three-colour-moon-croissant.

Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche
Kleurrijke lekkernij voor de feestdagen: de stoofpeerbrioche

De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de feestdagen misstaat deze fraaie verschijning niet aan de dis.

Foto: Roy Franken
Hoe maak je 'm? Sesam-noten-spekbrood

Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), zij zijn beide lid van het Boulangerie Team.

De ba-pa-mango-tartelette.
De bapamango-tartelette, wisselgebak met een bijzondere naam

Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de bapamango-tartelette. Waarom heet die eigenlijk zo?

Dominique Planchot (l) en Pierre Nury laten hun deegbewerkingsmethode zien.
Back to basics: Franse broodambassadeurs tonen kunst van de eenvoud

Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain: Respectus Panis. 'Een superinteressante aanpak waarbij eenvoud de boventoon voert', vat Meester Boulanger Wietse Schiere de demo samen. Schiere heeft bovendien nog een nieuwtje.