'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.
'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.
De Bakkersvak & IJs-Vak krijgt in 2025 een nieuwe invulling. Bezoekers lopen vooral warm voor praktische workshops en demo's, zo blijkt uit hun reacties. Wat gaat er veranderen op deze grootste vakbeurs voor de sector in Nederland?
Hoe kun je als bakker jezelf blijven onderscheiden? Die vraag legde Bakkerswereld voor aan Willem van de Ven, student Boulanger bij het Summa College. Hij is 22 jaar en de zevende generatie in het familiebedrijf Bakker van de Ven. Met een historie die teruggaat tot 1814 werpt Willem een frisse blik op de toekomst van bakkers anno 2024.
Pizza! Van het Boulangerie Team, gemaakt naar origineel Italiaans recept, tijdens een wedstrijd in het hol van de leeuw. Italië, want daar moet je zijn voor kennis over de ultieme structuur en korstervaring. Beleg de pizza zoals jij en vooral de klant natuurlijk, haar het lekkerst vinden.
Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar van 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022'. Hij bedacht er een smakelijk en goed uitziende variant op voor de vakwedstrijd Bread in the City in Italië.
Denk je aan december, dan denk je aan amandelspijs. Daarom is deze kerstcroissant goed gevuld met amandelspijs van wat grovere amandelen voor een heerlijk mondgevoel. De naam die het Boulangerie Team voor deze creatie bedacht: Three-colour-moon-croissant.
De combinatie van deze malse, zoete brioche met spijs erin en de kruidige, gestoofde peren maken dit product tot een wintersucces. Ook tijdens de feestdagen misstaat deze fraaie verschijning niet aan de dis.
Het sesam-noten-spekbrood is een heerlijk hartig brood dat bij elke maaltijd gegeten kan worden. Het recept is van de hand van Niek van Waarde (Sonneveld) en Mike Onasse (Market Food Group), zij zijn beide lid van het Boulangerie Team.
Het Boulangerie Team (BT) ontwikkelde begin dit jaar diverse recepten voor deelname aan de International Bakery Cup in Italië. Ditmaal de bapamango-tartelette. Waarom heet die eigenlijk zo?
Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain: Respectus Panis. 'Een superinteressante aanpak waarbij eenvoud de boventoon voert', vat Meester Boulanger Wietse Schiere de demo samen. Schiere heeft bovendien nog een nieuwtje.