Alles over Buitenshuis

Belegde broodjes doen het zowel bij de supermarkt als bij de ambachtelijke bakker goed (archieffoto).
Nieuwe cijfers: supermarkten en bakkers sterk in...

In coronatijd hebben supermarkten naast de markt voor thuisconsumptie ook de leiding genomen in de buitenshuisconsumptie. Bij de verkoop van broodsnacks en belegde broodjes staan zij bovenaan. Daarmee streven zij horeca en cateraars voorbij. Ambachtelijke bakkers nemen  de 4e positie in op deze markt. Er liggen kansen.

Foto: ANP
Ierse rechter: brood van Subway is geen brood

Het brood van fastfoodketen Subway bevat vijf keer te veel suiker om wettelijk als brood gezien te worden, oordeelde een Ierse rechtbank vorig week, zo meldt Nu.nl.

Pandriks bouwt in Meppel een hypermoderne bake-off-lijn. Foto's: Pandriks
Pandriks steekt €35 miljoen in nieuwe lijn

Pandriks investeert €35 miljoen in een hypermoderne bake-off-lijn met automatisch vrieshuis in de vestiging in Meppel. Met de hogere productiecapaciteit wil de snelgroeiende bakkerij kunnen voldoen aan de toenemende vraag uit binnen- en buitenland. De bouw moet eind 2020 klaar zijn.

Bakkers op klantsafari door Nijmegen. Foto's: Studio 38°C
Bakkers op klantsafari door Nijmegen

Steeds meer consumenten eten buitenshuis. De on-the-go consumptie stijgt. Hoewel vrijwel alle bakkerij-ondernemers dit weten, staan ze daar vaak in het dagelijkse werk niet bij stil. Daarom organiseerden Puratos, BakkerijMonitor en Bakkerij Support een klantsafari in Nijmegen.

Thuisbezorgen neemt steeds verder toe.
Horecava 2020: strijd om de maag losgebarsten

De strijd om het maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd. Het is één van de ontwikkelingen waar het FSIN Brunchcongres, gehouden op dinsdag 14 januari op de Horecava, aandacht voor heeft. Het congres is traditioneel dé kick-off van een nieuw foodjaar - ingeluid door verschillende sprekers.

FSIN Food 500: Gemaksvoedsel jaagt omzet foodsector aan
FSIN Food 500: Gemaksvoedsel jaagt omzet foodsector aan

Nederlanders geven zich massaal over aan gemaksvoedsel. Dat is terug te zien in de cijfers van de FSIN Food500, de ranglijst van de 500 grootste foodbedrijven van Nederland. Gemakswinkel Spar Express is de snelste groeier in de Food 500, met ruim 90 nieuwe vestigingen en een plus van 1.360%. Het gemak waarmee Nederlanders buiten de deur dineren, lunchen en - in toenemende mate - ontbijten, is ongekend.

Buitenshuis consumeren kan overal, ook bij de specialist en de supermarkt. 
Foto: VMN
Buitenshuisconsument draagt begrip 'horeca' ten grave

De consument draagt het begrip 'horeca' ten grave. Steeds vaker zijn het ook speciaalzaken en supermarkten waar de consument iets voor directe consumptie koopt. Dat stelt Jan-Willem Grievink, directeur van het FSIN, de organisatie die de foodomzetcijfers traditiegetrouw rond de Horecava naar buiten brengt.

Buiten de deur ontbijten wordt steeds populairder
Buiten de deur ontbijten wordt steeds populairder

Buitenshuis ontbijten wordt steeds meer gedaan, blijkt uit verschillende onderzoeken. Zo is het ontbijten volgens Shell bij haar pompstations met dertig procent gegroeid. 'Over de hele linie was de groei vorig jaar 30 procent. In onze tankstations verzorgen we wekelijks zo'n 10.000 ontbijtjes', aldus een woordvoerder. 'Wie dat zijn? Vooral mensen die vroeg op pad gaan, zoals werknemers in de bouw en in de industrie.'