Alles over CO2

Emile van der Staak, chef-kok van De Nieuwe Winkel in Nijmegen, heeft mini-brownies gemaakt van cacao uit zijn eigen tamme kastanjes.
Unieke smaak geven aan je brood en patisserie? Voeg meel van tamme...

Het toevoegen van meel van tamme kastanjes biedt kansen. Tamme kastanjes geven een rijke, nootachtige smaak aan brood en patisserie. Ze hebben een gezonde voedingswaarde en een luchtige structuur. Kastanjes zijn bovendien glutenvrij, groeien lokaal en dragen bij aan de biodiversiteit.

Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities
Nieuwe opzet Bakeplus-Event weerspiegelt klimaatambities

Het Bakeplus Event vond begin september plaats op een bijzondere locatie: in het hart van het nieuwe distributiecentrum in Steenwijk. Het event benadrukte de ambities van het bedrijf om eind 2025 klimaatneutraal te zijn. Distributie speelt daarbij een belangrijke rol.

Dossche Mills verduurzaamt: dit zijn de voordelen voor de bakker
Dossche Mills verduurzaamt: dit zijn de voordelen voor de bakker

Dossche Mills zet in op verdere verduurzaming van de productieketen. Dat is in het voordeel van de bakker, zegt duurzaamheidsdeskundige Laura Jonckheere. 'Het is belangrijk om de CO2-reductie nauwkeurig in kaart te brengen. Dan kunnen bakkers duidelijk begrijpen en communiceren welke impact ze maken.'

Foto: Shutterstock
Dossche Mills zet in op emissiedaling: 50% minder CO2 in 2030

Dossche Mills zet de stap naar minder emissies, meer biodiversiteit en grotere weerbaarheid van de bodem. Een CO2-reductie van 50% reductie in 2030. Hiervoor is 'Terah Footprint Program' gelanceerd. Een verbindend netwerk waarin alle partners in de tarweketen de krachten bundelen.

Youri Dumont, directeur van de chocolade-divisie van Puratos:
Belcolade zet duurzaamheid stevig neer: 'Onlosmakelijk verbonden met...

Om de spot op duurzaamheid te zetten, zet Belcolade een QR-code op de verpakkingen voor haar afnemers. Die worden zo geïnformeerd over het uitgebreide Cacao-Trace-programma van Belcolade. Patissiers, chocolatiers en bakkers kunnen de code op hun beurt inzetten om duurzame chocolade bij de consumenten onder de aandacht brengen in winkels en reclame-uitingen.

Beeld: Dossche
Dossche Mills en BAT Agrar gaan uitstoot broeikasgassen door landbouw...

Dossche Mills streeft ernaar om duurzaam geteelde tarwe aan te bieden. Het bedrijf zal maatregelen financieren om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen.

Een deel van het assortiment van De Trog dat te zien was tijdens de Free From & Functional Food Expo in RAI Amsterdam.
Exclusieve demo van Hendrik Durnez van De Trog bij Ter Groene Poorte

VABA Sint Aubertus presenteert een exclusieve demo met Hendrik Durnez van Ambachtelijke Bio Bakkerij De Trog. De demo wordt op 28 februari 2023 gehouden in het auditorium van 'Nieuwe' Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Producttraining door Joost Bos (Essity) aan collega's Bunzl Retail & Industry. Foto: Jelle Wielinga
Partnership Essity en Bunzl Retail & Industry helpt bedrijven...

Essity en Bunzl Retail & Industry zijn na een jarenlange samenwerking een volwaardig partnetship aangegaan. Het gezamenlijke doel is om klanten duurzame oplossingen te bieden, om hun bedrijf te optimaliseren en het welzijn van medewerkers en klanten te verhogen. Hygiëne en duurzaamheid zijn geen 'nice to have', maar een 'must have', aldus de bedrijven.

Meelunie kiest voor CO2-calculatie van BigMile
Meelunie kiest voor CO2-calculatie van BigMile

BigMile, leverancier van software voor het calculeren en analyseren van transportgerelateerde CO2-uitstoot, maakt bekend dat Meelunie voor BigMile heeft gekozen. 'We willen onze klanten nog meer inzicht bieden in de totale CO2-uitstoot van onze producten. Het uiteindelijke doel is dat ze gaan meedenken en meedoen aan Meelunie's duurzaamheidsdoelen', zegt Jeroen de Waaij van Meelunie.

Foto: Facebook
Bakker Floor van Lieshout viert honderdjarig bestaan met groot feest...

Bakkerij Floor van Lieshout bestaat honderd jaar. Dat gaat de familie vieren met groot feest in Poppodium 013. Daarbij treden artiesten op als Tino Martin, Snollebollekes, John West en Karin Bloemen. 'We zijn al twee jaar met de voorbereidingen bezig', aldus Floris van Lieshout.