Alles over D. van der Pol & Zonen

Van der Pol helpt ten tijde van corona het Rode Kruis.

Van der Pol steunt Rode Kruis in coronastrijd

Van der Pol en Zonen draagt de hele maand april 5 cent per verkocht kilo-product af aan het Rode Kruis. Op die manier wil het grondstoffenbedrijf uit het Brabantse Wijk hulpverleners en kwetsbaren in de samenleving steunen ten tijde van de coronacrisis.

Rien Kos, directeur D. van der Pol en Zonen

Nieuwe columnist: Panta rhei

Op de Vakschool in Wageningen hoorde ik voor het eerst over 'panta rhei'. Dit betekent letterlijk 'alles stroomt' of wel 'voortdurend in beweging'.

Thijs Koolen

Echte Bakker Thijs Koolen: 'Onze kwaliteit geeft ons bestaansrecht'

Echte Bakker Thijs Koolen in het Limburgse Ell is zes keer verkozen tot Beste Echte Bakker van Nederland. 'Een uitstekende kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste. Zo kunnen we in een klein dorp ons bestaansrecht behouden', vertelt Thijs Koolen. Die kwaliteit ontstaat volgens hem door vakkennis, werkprocessen en het gebruik van uitstekende grondstoffen.'

Oliebollen horen er altijd bij.

Foto: Sonneveld

Decemberassortiment: traditie afwisselen met vernieuwing

Traditionele producten horen thuis in het decemberassortiment van de bakkerij. Het biedt kansen om deze authentieke producten eens van een afwijkende vulling te voorzien, zoals een deel cranberries in de kerststol. Ook gevuld en ongevuld desembrood mag niet ontbreken, aldus de leveranciers. Zij adviseren ook om op tijd met de feestdagenverkoop te beginnen en klanten vooral veel te laten proeven.

Van der Pol introduceert nieuwe bake-off koekjes

Van der Pol introduceert nieuwe bake-off koekjes

Van der Pol komt met drie nieuwe bake-off koekjes: gember, American cookie en groene thee-Matcha.

Het winnende team van Banketbakkerij Jacobs. Foto: Van Der Pol en Zonen B.V.

'Een speculaas brok waar je van blijft eten'

Banketbakkerij Jacobs heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring. De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

Beste H&H speculaasbrokken van Van Woerekom

Beste H&H speculaasbrokken van Van Woerekom

Patisserie Van Woerekom in Bennekom heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke speculaasbrokkenkeuring van het Heerlijk & Heerlijk-gilde. Banketbakkerij Jacobs uit Leiden werd tweede. Vorig jaar werden zijn brokken nog als beste beoordeeld. De derde plaats is voor Banketbakkerij Jansen de Koning uit Arnhem.

Doeleman heeft beste Echte Bakkersstaaf

Doeleman heeft beste Echte Bakkersstaaf

Sjaak Doeleman, de Echte Bakker met winkels in Werkhoven, Cothen en Odijk is als eerste geëindigd in de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het EchteBakkersgilde.

Amandelstaaf specialiteit bakker Van der Eijk

Amandelstaaf specialiteit bakker Van der Eijk

Echte Bakker Jan van der Eijk, met winkels in Haastrecht, Bergambacht en Gouda Goverwelle is als derde geëindigd bij de landelijke Roomboter Amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Arjan van der Eijk kreeg de prijs overhandigd door Rien Kos van grondstofleverancier Van der Pol en Gildemeester Chris Scholtens. In bijgaande videoreportage van Dichtbij.nl is te zien waarom Van der Eijk zo hoog scoorde.

Echte Bakkers wisselen tips en ideeën uit

Echte Bakkers wisselen tips en ideeën uit

71 ondernemers (en een veelvoud aan belangstellenden) waren gisteren, woensdag 4 september, in Zoetermeer aanwezig voor de Echte Bakkers najaarsbijeenkomst. Gedurende de dag werden tal van tips en ideeën uitgewisseld. Damco-Steensma verzorgde samen met Van der Pol een vaktechnische demonstratie over het maken van de beste staven en gaven een aantal leuke innoverende ideeën voor het decemberassortiment.