Alles over Economie

Vegan mango madness. Foto: Royal Steensma

'Bakkerswinkel kan meer halen uit thema's klimaat, dieet en economie'

De bakkerijbranche is volop in beweging, maar met alles wat er speelt rond grondstofprijzen, energie en personeel, is het voor een bakkerijondernemer lastig om goed te kunnen focussen op trends en daarvan vertaalslagen te maken naar producten. Dat zegt Lieke Schoenmakers, marketing- en communicatie-medewerker bij Royal Steensma. Trends zoals economie, klimaat en dieet worden daardoor volgens haar nog te weinig doorvertaald.

Onderzoek: winkelleegstand afgenomen, laagste niveau in tien jaar

Onderzoek: winkelleegstand afgenomen, laagste niveau in tien jaar

Het aantal leegstaande winkelpanden is vorig jaar gedaald naar het laagste niveau in tien jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus. Vooral de horeca leverde ruimte in. Directeur onderzoek bij Locatus Gertjan Slob verwacht 'dat de bodem bereikt is', zo meldt het ANP.

NBOV-directeur Marie-Hélène Zengerink en voorzitter Arend Kisteman boden in september tompoucen aan Hawre Rahimi van de VVD aan, om aandacht te vragen voor de problematiek.

NBOV: 'Prinsjesdag plannen volstrekt ontoereikend; lobby gaat door'

Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag uitgesproken dat er in de huidige plannen nog geen tegemoetkoming voor het MBK zijn opgenomen. De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) vindt dit volstrekt ontoereikend en zet de lobby en gesprekken door. Er moet een oplossing komen, aldus de vereniging.

Royal Smilde verbetert winst ondanks aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

Royal Smilde verbetert winst ondanks aanhoudend moeilijke...

De marktomstandigheden waren afgelopen jaar uitdagend door de covid-19 crisis, aldus Royal Smilde. Dit komt doordat een relevant deel van de omzet van het bedrijf wordt gehaald uit de horeca- en cateringmarkt, zowel nationaal als internationaal. Desondanks zag het bedrijf haar netto-omzet stijgen met €23 miljoen naar € 246 miljoen.

Foto: Bakery Institute

Stijgende stokbroodprijs mogelijk van invloed op Franse...

De Fransen gaan zondag massaal naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Een paar maanden geleden stond Emmanuel Macron er heel goed voor in de peilingen, maar daar lijkt nu verandering in te komen, aldus de NOS. Dat heeft alles te maken met de stijgende prijs van stokbrood.

Voedselproducenten zijn volgens Schreijen al volop bezig met de gevolgen van prijsstijgingen, vooral in hun contracten. (foto: Shutterstock)

Prijsstijgingen: Consument betaalt de rekening

De prijzen van grondstoffen, energie en gas schieten omhoog. Uiteraard krijgen ook voedselproducenten met de gevolgen van deze prijsstijgingen te maken. En uiteindelijk ook de consument, zo denken enkele deskundigen. Want die betaalt uiteindelijk de rekening.

ABN Amro: 'Zorgen over lockdown en arbeidskrapte'

ABN Amro: 'Zorgen over lockdown en arbeidskrapte'

In alle sectoren is er sprake van onzekerheid, ingegeven door de harde lockdown, inflatie, grote personeelstekorten en verstoringen in de bevoorradingsketen. Dat concludeert ABN Amro in haar Sectorprognoses 2022.

Coronacrisis leidt voor Carl Siegert tot focus op automatisering:...

Bakkerij Carl Siegert is al 130 jaar een familiebedrijf. De bakker levert biologische vriesverse broodspecialiteiten aan met name horeca, catering, luchtvaart en on-the-go producenten. De coronacrisis slaat dan ook hard toe bij Carl Siegert. "Mijn agenda is de grootste miskoop van 2020, die had ik niet meer nodig", vertelt eigenaar Carl Siegert aan VMT. Ondanks de zware gevolgen, blijft de bakker positief.

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

De lange adem van corona

Ik start op 2e Paasdag mijn computer op om deze column te schrijven en wordt geconfronteerd met een foto waarop mijn zoon en ik samen staan na een lange wandeling in de Belgische Ardennen. Dat was medio maart 2020.

De NOW en bezorgen: 'Let op dat het u geen geld gaat kosten'

De NOW en bezorgen: 'Let op dat het u geen geld gaat kosten'

Steeds meer bakkers en slagers zijn bezig met het opstarten van bezorging bij klanten en het mogelijk maken van het afhalen van maaltijden. Er wordt echter ook steeds meer bekend over de nieuwe regelingen. Zo is er een direct verband tussen hoeveel omzet u nu nog maakt en de hoogte van de maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de voormalige uitkering werktijdverkorting. Dat meldt Misset Horeca.