Alles over Europain

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de bakker

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de...

Bakkerijsnacks vormen een belangrijk onderdeel van de bakkerijverkoop. Het aanbod aan beschikbare producten wordt steeds gediversifieerder. Daarom spelen deze lekkernijen dit jaar een belangrijke rol tijdens de vakbeurs Sirha Europain.

Het Nederlandse team is tweede geworden op de Coupe du Monde de la Boulangerie, een enorme prestatie omdat Taiwan topfavoriet was. Coach Hans Som (2e van l) kan zijn geluk niet op.
Foto: BT

Nederlands BoulangerieTeam tweede op WK broodbakken in Parijs -...

Het Nederlands BoulangerieTeam (BT) is tweede geworden op het Wereldkampioenschap broodbakken 2022 in Parijs. Daarmee liet het BT negen landen achter zich. Topfavoriet Taiwan behaalde goud, Noorwegen werd derde.

De Eruopain staat in 2022 in het teken van de Frannse bakkerij.
Foto: Europain

Shira Europain verschuift naar eind maart 2022

De Europain 2022 is verplaatst van januari naar maart 2022. De beurs moet zoals zovele evenementen wijken voor covid-maatregelen.

Europain 2020. Foto's: Ank van Lier

Europain in de kijker

Bakkerswereld was afgelopen weekend aanwezig op de Europain-beurs in Parijs. Hoewel er weinig grote noviteiten te 'spotten' waren, bood de beurs wel flink wat inspiratie voor met name de ambachtelijke bakker.

Europain 2020 is vooral een Frans feestje geworden. Foto's Ank van Lier

'Europain heeft internationale glans verloren'

De gloriedagen van Europain lijken voorbij. Dat blijkt ook uit de reacties van diverse Nederlandse standhouders. De meeste geven aan dat de beurs dit keer kleiner, rustiger én minder internationaal was dan eerdere edities. 'Het wordt steeds meer een Frans feestje'.

Nederlands BoulangerieTeam grijpt naast podium plaats op WK  in Parijs.

Nederland grijpt naast podiumplek op WK Boulangerie

Het Nederlands BoulangerieTeam heeft geen podiumplek weten te bemachtigen op het WK Boulangerie. De Aziatische landen waren heer en meester in de wedstrijd: China ging er met het goud vandoor, Japan eindigde op de tweede plaats. De derde plek was voor Denemarken.

De jury bekijkt de Nederlandse showtafel tijdens het EK Boulangerie in Parijs. Foto's: Ank van Lier

Spannende strijd op WK Boulangerie 2020 in Parijs

Het zit erop voor het Nederlands BoulangerieTeam. Mark Plaating, Roel Tegels en Gerard Vreugdenhil hebben, onder toeziend oog van coach Hans Som alles gegeven tijds het WK Boulangerie in Parijs.

De jury beoordeelt de producten van het Nederlands BoulangerieTeam op het WK in Parijs.

'Het is uit onze handen; we kunnen nu alleen nog afwachten'

Het zit erop voor de drie heren en de coach van het Nederlandse BoulangerieTeam. In een eerste reactie geven ze aan overwegend tevreden te zijn over datgene wat is neergezet tijdens het WK Boulangerie. Of een podiumplek tot de mogelijkheden hoort, daarover verschillen de meningen.

Hans Som (rechts) volgt de verrichtingen van Gerad Vreugdenhil tijdens het WK Boulangerie op de Europain 2020.

Hans Som: 'Lastig om Aziatische teams te verslaan'

Spanning alom op de Europain-beurs in Parijs, waar het Nederlandse BoulangerieTeam op dit moment haar beste beentje voorzet tijdens het WK Boulangerie. Volgens coach Hans Som is vooral tijd de bepalende factor. Een gelopen race is het in ieder geval zeker niet. 'Vooral de Aziatische landen zijn geduchte concurrenten.'

Het BoulangerieTeam dat aantreedt in Parijs in 2020 bestaat uit Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en Mark Plaating, onder aanvoering van Hans Som.
Foto: BT

BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie

Het Nederlands BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie op de Europain in Parijs. Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som treden zondag 12 januari aan om de Nederlandse eer te verdedigen.