Alles over Feestdagen

Foto: Dawn Foods / Royal Steensma

Kleinere porties maken het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijker

Het aanbieden van kleinere porties biedt diverse kansen. Hiermee kun je het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijk maken voor klanten die bewust met eten omgaan. Ook spreek je hiermee mensen aan die op zoek zijn naar gemak en variatie en het leuk vinden om nieuwe smaken en producten uit te proberen.

Ambachtelijke chocolade. Foto: Callebaut

Met deze trends voor cacao en zoetwaren pak je de klant in

Ofi onderscheidt vier trends voor cacao en zoetwaren. Deze bieden voor bakkers kansen om hun klanten extra te verlijden. Denk bijvoorbeeld aan feestelijke smaken met een pittige twist en aan knutselwerkjes maken van lekkernijen.

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

De terugkeer van chocoladekerstfiguren en een nieuwe vierkante versie van de panettone. Dat zijn volgens het Sigep-observatorium de belangrijkste kersttrends voor 2023.

Mini-oliebollen passen goed bij de vraag naar kleinere porties. Foto: Sonneveld

Dollen met oliebollen en ander frituurwerk, probeer eens nieuwe...

Oliebollen heb je in allerlei soorten en maten. Variaties in het assortiment kun je vanuit één basisproduct aanbieden en zo een bredere doelgroep bedienen. Het wordt niet gauw te dol met een oliebol, als je maar weet wat je doet. In dit artikel zet Bakkerswereld een aantal mogelijkheden op een rij en komen ook andere frituurlekkernijen aan bod.

Viva Magenta Dome taart Foto: Bakels Senior

Omzet tijdens de feestdagen verhogen? Dat kan met deze recepten

Met het decemberassortiment kan de ambachtelijke bakker dit jaar alle kanten op. Traditionele recepten blijven in trek, maar daarnaast vinden klanten het fijn om nieuwe smaken te proeven. Bakkerswereld zet een aantal recepten op een rij, waarmee je je decemberomzet verder kunt verhogen.

Pistache Tree: kleine kerstboompjes met vanille, fruit en pistache. Foto: Zeelandia

Speel in op deze 5 trends en maak je feestdagenassortiment extra...

Vanwege de fors gestegen kosten voor het dagelijkse leven letten consumenten extra op hun uitgaven. Daardoor is het voor de ambachtelijke bakkers extra belangrijk om de feestdagen speciaal te maken. Dat kan door in te spelen op onderstaande 5 trends.

Gingerbreadman Cookies. Foto: Zeelandia

Vijf tips om optimaal te scoren met je feestdagenassortiment

Sinterklaas en Kerst zijn voor de bakker dé momenten bij uitstek om extra omzet te maken. In dit artikel geven leveranciers een aantal tips om optimaal te scoren met je feestdagenassortiment. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van je onderscheidend vermogen, koppelverkoop en het gebruik van 'makkelijke' recepten.

Tijdens Pasen staan lichte, vrolijke kleuren centraal. Foto: Zeelandia

Deze paastrends ziet trendwatcher Anneke Ammerlaan: kansen voor het...

Pasen 2023 wordt volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan creatief en klassiek. 'Op tafel komen vrij traditionele gerechten en vooral het ei staat in de belangstelling', verwacht Ammerlaan. Ook wordt tijdens Pasen steeds vaker het kerstassortiment in een andere vorm aangeboden. 'Zo worden de chocolade kerstkransjes ineens paaskransjes en de banketstaaf wordt een paasstaaf. De stol wordt zelfs in plaats van een kerststol een feestbrood genoemd. Zo kan deze in dezelfde verpakking voor meerdere feestdagen worden gebruikt.'

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

We keren aankomende feestdagen terug naar de basis van desserts. Meer intieme festiviteiten met een vermindering van de consumptie, wordt gecompenseerd door een oriëntatie op kwaliteitsproducten. Deze trend komt naar voren in het kerstverslag van Sigep Observatory. Het event dat gewijd is aan ambachtelijk ijs, gebak, chocolade, bakkerijproducten en koffie vindt van 21 tot 25 januari 2023 in Rimini Expo Centre plaats.

Inge Brenninkmeijer geeft tips op het gebied van winkelinrichting.

Met deze tips breng je jouw winkel in de juiste feestdagensfeer

Een goede winkelinrichting is van groot belang. Zeker rond de feestdagen als je je sinterklaas- of kerstassortiment extra onder de aandacht wilt brengen. Hoe doe je dat op een goede manier? Moet je rekening houden met bepaalde trends? En wanneer kun je het beste je winkel in de decembersfeer brengen? Deskundige Inge Brenninkmeijer geeft een aantal tips.