Alles over Food Valley

VWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor Foodvalley NL

VWS jaagt gezonder voedselaanbod aan met 8 ton subsidie voor...

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kent 'Foodvalley NL's Healthier Food - Innovate for Good Community' een projectsubsidie van €800.000 toe. Op deze manier wil de overheid het doel van de community kracht bij zetten: het stimuleren van een gezonder voedselaanbod. De aanpak is geheel in lijn met de Nationale Aanpak Product Verbetering (NAPV).

 Judith van der Horst (Innovation Lead Food & Health, Foodvalley NL) en Nard Clabbers (Chief Science Officer, Happ).

Position paper Foodvalley over gepersonaliseerde voeding

Foodvalley NL heeft samen met 53 stakeholders, van industrie tot academische wereld en van start-ups tot corporates, een position paper uitgebracht over gepersonaliseerde voeding. Aanleiding hiervoor waren Foodvalley interviews onder meer dan honderd stakeholders. Hieruit bleek dat er grote behoefte is aan afstemming over de definitie, status en toekomstmogelijkheden van gepersonaliseerde voeding.

De aanmelding voor de Food100 2021 is gestart.

Aanmelding voor Food100 2021 is gestart

De zoektocht naar de Food100 van 2021 is begonnen. Deze lijst wordt dit jaar voor de vijfde keer samengesteld, en biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker eten voor iedereen. Zonder hen geen verandering. En die verandering is volgens de organisatie hard nodig.

'Veggie Oats' genomineerd voor Foodvalley Champions 2020

'Veggie Oats' genomineerd voor Foodvalley Champions 2020

Negen agrifoodbedrijven zijn genomineerd voor de Foodvalley Champions 2020. Een daarvan is Grünten. Dit bedrijf brengt groenten naar de ontbijttafel met zijn 'Veggie Oats'; plantaardige haver met de smaak van taart.

Food Valley NL en Rabobank starten programma om start-ups te helpen met opschaling

Food Valley NL en Rabobank starten programma om start-ups te helpen...

Het programma ScaleUpFood van Rabobank, Food Valley en ScaleUpNation ondersteunt beginnende voedingsmiddelenbedrijven om verder te groeien. Scale-ups die in aanmerking willen komen voor deelname moeten wel minimaal een omzet hebben van € 1 miljoen.

'Produceren in de korte keten' van start in Regio Foodvalley

'Produceren in de korte keten' van start in Regio Foodvalley

De Regio Foodvalley begint masterclasses voor boeren die duurzaam geproduceerde producten zelf in de directe omgeving willen verkopen. Met deze korte voedselketen spelen de deelnemende gemeenten in op de groeiende behoefte van de consument aan duurzaam en gezond voedsel met een bekende herkomst.

Samen aan de slag met plantaardige eiwitten: The Protein Cluster.

Protein Cluster start project Plantaardige Eiwitten

Dertien Nederlandse mkb'ers bundelen hun krachten bij de ontwikkeling van plantaardige eiwit-toepassingen in The Protein Cluster. De ondernemers werken met in Nederland geteelde hennep, algen, zeewier en soja.

De perceptie van een zoute smaak in voedingsmiddelen wordt verhoogd zonder zout toe te voegen.

Nominaties Food Valley Award ook voor bakkerij interressant

De genomineerden voor de Food Valley Award 2016 zijn bekend. Weliswaar zijn de kandidaten niet direct bakkerij-gerelateerd, maar rollen zij wel innovaties in de voedingssector uit, die ook voor de bakkerij van belang kunnen worden.