Alles over Frank van Eerd

De nieuwkomer in het assortiment repen voor sporters: de appel-citroenreep.
Reep van de bakker zet sporters op voorsprong - zo doet Frank van...

Eerst voor het EK Voetbal, zo-even nog voor de Tour de France en dadelijk voor de Olympische en de Paralympische Spelen. GrainLabs, van Frank van Eerd, voedt de Nederlandse deelnemers aan deze evenementen. Met voedzaam brood en sportrepen zet de bakker topsporters op voorsprong.

Niet alleen voor brood worden de granen voor specifieke prestaties geselecteerd, ook gezonde repen helpen de sporters hun kracht optimaal te benutten. Foto: KNWU
Bakkersambacht en wielersport vullen elkaar aan - KNWU kiest...

De KNWU gaat een samenwerking aan met GrainLabs van bakker Frank van Eerd. GrainLabs heeft er volgens de KNWU mede voor gezorgd dat bij het EK baanwielrennen in Apeldoorn zes medailles in de wacht zijn gesleept. Sporters worden op het schild gehesen dankzij toegepaste granen.

Bakker-ondernemer Frank van Eerd.
Foto: De Bisschopsmolen
Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'

Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op de aanpak hiervan. 'Onze bestaanszekerheid is in het geding.'

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wordt gefeliciteerd door een ploeggenoot met het behalen van de gele trui in 2022. 
Foto: Jumbo Visma
Bisschopsmolen zorgt in Tour de France voor fitte renners

De Tour de France gaat zaterdag 1 juli van start. Ook dit jaar is De Bisschopsmolen officiële food-supllier van de Jumbo-Visma-renners. Elk jaar verbetert eigenaar Frank van Eerd de krachtvoeding verder in samenspraak met de voedingsdeskundigen van de wielerploeg. Hij past het geleerde toe in de zorg.

Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma wint de bolletjestrui. Foto: ANP
Jacht op Bolletjestrui helpt ook patiënten aan juiste voeding -...

Wat is de relatie tussen het Geel, Groen en de Bolletjestrui in de Tour de France én Kollenberger spelt, fruit en kersensap uit Bemelen, lupine uit Maastricht en veel vakmanschap? Veel. En niet alleen de (top)sport, ook de zorg vaart wel bij een goede nutriëntensamenstelling.

Anne Mieke Ravenshorst
Column: De magie van lokaal

Het is opvallend hoe brood van graan van Nederlandse bodem in zwang raakt. Nedertarwe, een geweldige taalvariant op Nederwiet, springt eruit. Hoe mooi zou het zijn als de broodsoort zelfs maar een kwart van het succes van de geestverruimende zus zou halen…

Geniet de Limburgse vlaai (deze is van De Bisschopsmolen) straks Europese bescherming? Foto: ANP
Belgen en Nederlanders starten procedure: is de Limburgse vlaai...

Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de écht Limburgse Vlaai straks een beschermd streekproduct. Een toef slagroom erop gooit al roet in het eten. Maar eerst moeten de departementen voor landbouw nu 'om'.

Foto van het graan dat Van Eerd samen met de telers uitkiest. Links achter gerst (geel) links voor Kollenberger spelt, dan rechts voor Tritordeum en rechts achter tarwe.
Gamechanger Frank van Eerd: 'We moeten anders nadenken over hoe we...

Bakker en gamechanger Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht weet het zeker: de tijd is rijp voor échte duurzaamheid. Ook in de bakkerij. De consument vraagt erom, de telers vragen erom en de aarde vraagt erom: we moeten zuiniger omgaan met onze grondstoffen. Een interview met de bakker die voorop loopt als het aankomt op innovatie en duurzaamheid. 'De simpelste manier om CO2 te besparen is door samen te werken met lokale telers.'

Frank van Eerd, eigenaar De Bisschopsmolen
Internationale erkenning met videoportret voor Frank van Eerd

De filosofie van Frank van Eerd, oprichter en eigenaar van De Bisschopsmolen en GrainLabs in Maastricht, heeft internationaal de aandacht gewekt. Zijn zorg voor gezonde voeding en voor het Limburgse land heeft hem bij Europastry als enige Nederlandse bakker een plekje opgeleverd tussen de internationale toppers. In een serie videoportretten, 'We are bakers', worden de beste bakkers van de wereld geportretteerd.

Gezond en goed verteerbaar brood kent een eenvoudige samenstelling en een lange deegbereiding. Foto: Bisschopsmolen
Gezond blijven in virustijdperk? Bisschopsmolen roept op tot slow food

De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én het tempo van de natuur. Eigenaar Frank van Eerd ziet hierin een belangrijk wapen om gezond te blijven, waar virussen op de loer liggen.