Alles over Gezonde voeding

Foto's: Bakery Institute

Wereldkampioen Bordas over de toekomst van patisserie: gezonder,...

Wereldkampioen patisserie Jordi Bordas bracht half november een bezoek aan Bakery Institute voor een driedaagse masterclass en demonstratie. Bordas heeft een vooruitstrevende visie op de toekomst van de patisserie met een product dat voldoet aan zijn drie kernwaarden: gezonder, lichter en smaakvoller.

Foto: Puratos

Met jouw brood een onweerstaanbare indruk maken? Decoraties zorgen...

Een op de twee consumenten denkt dat voedsel dat er goed uitziet ook goed smaakt. En smaak blijft voor consumenten de belangrijkste factor voor herhalingsaankopen. Dat blijkt uit het consumententrendonderzoek Taste Tomorrow van Puratos. Om het brood er aantrekkelijk te laten uitzien, spelen decoraties een belangrijke rol. Hoe zorg je voor het onderscheid?

Kinderen pakken ontbijt van het gezonde ontbijtbuffet. Foto:  Wil Gulpen fotografie

RIVM-erkenning onderstreept het belang van Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt heeft van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de erkenning 'Goed Beschreven' ontvangen. Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en toegankelijkheid van het initiatief om gezonde ontbijtgewoonten van basisschoolkinderen te bevorderen.

Deze drie trends voor 2025 hebben wereldwijde invloed op bakkersbranche

Deze drie trends voor 2025 hebben wereldwijde invloed op...

De drie belangrijke trends voor 2025 zijn: desem, culinaire fusie en voedingsbalans. Dat blijkt uit onderzoek van Puratos. Deze trends hebben volgens het bedrijf wereldwijd invloed op voedselproducenten, bakkers, banketbakkers en chocolatiers.

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg in

Is de gezondheidstrend passé? Bananenbroodmerk Sunt slaat nieuwe weg...

Bananenbrood scale-up Sunt gaat verder onder de naam Bakers & Bananas. 'We merken dat 'de mega gezonde trend' een beetje over is', vertelt oprichtster Laura Hoogland. Daarom zijn onze nieuwe bananenbroodvarianten niet glutenvrij of zonder toegevoegde suiker, maar vooral héél erg lekker, plantaardig en gemaakt van 40% 'no-waste' bananenpuree.'

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

'Begin al in december met januari'

Elke bakker kent het wel: december is een topmaand. De kerststollen, oliebollen en amandelstaven vliegen je winkel uit. De sfeer is feestelijk, de kassa rinkelt, en het voelt alsof iedereen trek heeft. Maar dan komt januari, en opeens is het stil. Klanten gaan op dieet, zijn blut na de feestdagen of hebben gewoon minder zin in luxe lekkernijen. Maar waarom zou je dat moeten accepteren?

Jordi Bordas heeft in Spanje zijn eigen school. Beeld: Bordas

Wereldkampioen Jordi Bordas geeft 'from scratch'-methode prijs

Het Bakery Institute in Zaandam haalt wereldkampioen Jordi Bordas half november naar Nederland. De internationaal gerenommeerde patissier uit Spanje doet in een driedaagse masterclass uit de doeken wat zijn 'from scratch' B-concept-methode inhoudt. Kunnen patissiers in Nederland daarmee ook aan de slag?

Ivo van Dijkhuizen

'Bakkerzout 2.0, moet dat nou zo nodig?'

Een nieuw bakkerszout ontwikkelen dat voldoet aan alle voorwaarden die ambacht en grootbedrijf stellen, en waarop ook de gehele sector positief zou reageren, is geen sinecure. Toch is het gelukt en is Bakkerszout 2.0 bijna een feit, schrijft Ivo van Dijkhuizen in zijn zomercolumn voor Bakkerswereld.

Voedingscentrum past criteria Schijf van Vijf aan: dit zijn de 5 wijzigingen

Voedingscentrum past criteria Schijf van Vijf aan: dit zijn de 5...

Het Voedingscentrum hanteert verschillende criteria om vast te stellen of een voedingsmiddel in de Schijf van Vijf valt. Het instituut stelt enkele criteria bij na een evaluatie. Opvallend is de bijstelling van het suiker- en het zoutcriterium in ontbijtgranen en plantaardige desserts.

De nieuwkomer in het assortiment repen voor sporters: de appel-citroenreep.

Reep van de bakker zet sporters op voorsprong - zo doet Frank van...

Eerst voor het EK Voetbal, zo-even nog voor de Tour de France en dadelijk voor de Olympische en de Paralympische Spelen. GrainLabs, van Frank van Eerd, voedt de Nederlandse deelnemers aan deze evenementen. Met voedzaam brood en sportrepen zet de bakker topsporters op voorsprong.