Alles over Groei

Hubert Nieuwendijk, Arne Altmann en Henri en Diana Hochstenbag (vlnr) proosten op de samenwerking. Foto: LPQ
Eerste franchisezaak Le Pain Quotidien begin van verdere uitrol

Het uit België afkomstige restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien wil in de eerste helft van 2025 zijn eerste franchisezaak in Nederland openen, in Maastricht. De keten heeft de ambitie verder uit te breiden met franchisezaken in andere grote steden.

Kadir Ahmed neemt de productieregie in eigen handen. Foto: Ester Overmars
Halal-bakker neemt regie over worstenbrood- en snackproductie...

Het halalmerk Kadir's neemt de productie van populaire halalproducten volledig in eigen hand. Op die manier wil het bedrijf de regie houden op de groeiende populariteit van halalproducten.

Suzanne Corbeek Foto: Andrew Kambel
Eindelijk croissants: Bakkerij MAS opent tweede locatie

Eigenaresse Suzanne Corbeek van Bakkerij MAS opent een tweede locatie. Zo wil ze voldoen aan de assortimentsvraag van haar klanten en maakt ze een langgekoesterde wens waar: croissants bakken. Bakkerswereld praat met haar over switchen van baan, netcongestie en die nieuwe liefde: het bakkersambacht.

'Bonbons moeten een feestje zijn om te ontvangen', zegt eigenaar Jan-Jaap Plaizier.
Plaizier heeft met Chocoladebezorgd goudmijn in handen en wil de...

Als kind was Jan-Jaap Plaizier al verzot op chocola, vooral puur met noten. Toen zijn vader Floor een chocolademachine in zijn bakkerij plaatste, kreeg Jan-Jaap interesse om ook zelf chocola te maken. Inmiddels heeft hij met Chocoladebezorgd.nl een goudmijn in handen. De ambities reiken ondanks de forse chocoladeprijs inmiddels tot over de grens.

Grego en Annemarie Kraaijvanger dragen hun bakkerij en medewerkers over aan Vincent Nollen (l).
Nollen neemt De Kraai over voor gezonde groei

Grego Kraaijvanger en Vincent Nollen kondigen aan dat Bakkerij De Kraai onderdeel wordt van de Nollen-familie. Na een jarenlange relatie tussen Bakkerij De Kraai en Bakkerij Nollen, hebben beide partijen hiertoe besloten. Daarmee slaat Nollen verder de weg in voor een gezonde groei van winkels en assortiment. 

Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?
Buitelaar en Van Egmond: hoe leid je groei in goede banen?

Het is een keuze van de ondernemer om klein te blijven of te groeien. Maar de trend van de laatste twintig jaar is dat bakkersbedrijven groeien met centrale productie en meerdere winkels. Die groei brengt een eigen dynamiek met zich mee. Hoe leid je dat in goede banen, samen met je mensen?

Mijlpaal voor Smilde Bakery: nieuwbouw is gericht op verdere groei
Mijlpaal voor Smilde Bakery: nieuwbouw is gericht op verdere groei

De nieuwbouw van Smilde Bakery aan de Hamerstraat in Edam is officieel geopend door leden van zesde generatie van de familie Smilde. De flinke groei van het bedrijf, dat naast Edam ook vestigingen in Bolsward en Roden heeft, maakte het mogelijk om dit omvangrijke project te realiseren.

Bakker houdt groei corona-omzet vast, super en groenteboer niet
Bakker houdt groei corona-omzet vast, super en groenteboer niet

Twee jaar na aanvang van de coronacrisis houden bakkers de extra omzetgroei vast. De groei bij supermarkten, andere speciaalzaken en ook bij de boer is eruit.

Fikse uitbreiding Braas Brood- en Banketbakkerij B.V.
Fikse uitbreiding Braas Brood- en Banketbakkerij B.V.

Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. heeft ambitieuze plannen en gaat op de huidige locatie aan de Braken in Obdam fors uitbreiden. In april wordt gestart met de nieuwbouw. De bestaande bakkerij met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter wordt uitgebreid met een nieuw pand van 9.500 vierkante meter.

Van links naar rechts: Peter Harmens (directie), Theo Vliek (directie), Tony Sener (MT), Harry ter Meer (MT) en Paul Nass (MT)
Groeiende RBK Group is verhuisd naar ruimer pand

RBK Group is verhuisd. De medewerkers hebben een nieuwe locatie betrokken aan de Munsterstraat 9 in Deventer, aan de overkant van het vroegere kantoor.