Alles over Horecava 2020

Foto's: Floris Heuer

Stijging aantal bezoekers Horecava 2020

Op de 64e editie van de Horecava, die vorige week maandag tot en met donderdag plaatsvond, werd in totaal door 75.000 foodservice professionals bezocht. Dit is een groei van ruim 6 procent ten opzichte van 2019. Het aantal bedrijven dat de horecabeurs heeft bezocht, is gestegen met 9 procent. Dit ligt in de lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland.

Brownies&downieS wint Foodservice Award 2020.
Foto: Horecava

Brownies&downieS wint Foodservice Award 2020

De winnaars van de 'Foodservice Award 2020' zijn bekend. Brownies&downieS is, met een 8,14 als eindcijfer, tot het favorietste foodservicebedrijf van de consument bekroond en is daarmee overall-winnaar van de verkiezing, zo is bekendgemaakt tijdens de Horecava 2020.

Chèvrefeuilles van Maitre André.

Volop noviteiten te zien op 64ste Horecava

In de RAI Amsterdam is gisteren de 64e editie van Horecava van start gegaan. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Gisteren en vandaag is de redactie van Bakkerswereld aanwezig voor een verslag.

Donuts zijn en blijven hot, in allerlei maten en uitvoeringen. Haaks daarop staat de enorme hang naar gezond, minder zout en minder zoet.

Horecava 2020 in beeld: zoet, gezond en vegan

De Horecava 2020 in de RAI Amsterdam duurt nog tot en met donderdag. Deze 64e editie staat vooral in het teken van het tegengaan voedselverspilling, veggie & vegan, zoet en gezond. Een reis over de beurs in beeld.

Thuisbezorgen neemt steeds verder toe.

Horecava 2020: strijd om de maag losgebarsten

De strijd om het maagaandeel is in 10 jaar tijd sterk veranderd. Het is één van de ontwikkelingen waar het FSIN Brunchcongres, gehouden op dinsdag 14 januari op de Horecava, aandacht voor heeft. Het congres is traditioneel dé kick-off van een nieuw foodjaar - ingeluid door verschillende sprekers.

De zoete sensatie van Beko op de Horecava 2020.
Foto's: AMR

Beko biedt Zoete sensatie op Horecava

Beko biedt op de Horecava 2020 in Amsterdam 'De zoete sensatie' aan. In het totaalconcept voor de horeca zijn de takken Techniek, Verpakking en Groothandel van de partner in de bakkerij samengevoegd in een totaalpakket voor de horeca. IJs, chocolade en koffie voeren de boventoon.

Brood in de horeca is een hot item.

Foto's: AMR

Bakery Institute organiseert masterclass Boulangerie voor chefs

Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. 'Uitverkoren' chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

De breuklijn in het koekje laat niets te raden over.
Foto's: Share Me

Studentes focussen met Share Me koekjes op vegan en sharing

Moon's Bakery is een start-up van studentes Monica van Nieuwkoop en Karlijn Bruijs, die het vegan koffiekoekje Share Me hebben ontwikkeld. Met het koekje haken ze in op de trends vegan en sharing. Share Me wordt deze week gepitcht op de Horecava in Amsterdam.

Minister Carola Schouten (LNV) en Wiebe Draijer (Rabobank) nemen een manshoge foody-bag in ontvangst van chef-kok en boegbeeld van de challenge, Estée Strooker.

757.775 euro en 75.240 kilo bespaard tijdens Food Waste Challenge

De Food Waste Challenge heeft in totaal €757.775 euro en 75.240 kilo aan besparing opgeleverd door de deelnemers. Dat is bekendgemaakt tijdens de finale van de landelijke Food Waste Challenge op 13 januari tijdens de Horecava in Amsterdam. Omgerekend is een jaarlijkse besparing van €582 miljoen en 61 miljoen kilo haalbaar.

Bakkersgrondstof kent drie aandeelhouders: Jos Veltmaat, Paul Berntsen en Sebastiaan Hetterschijt.
Foto: Bakkersgrondstof

Bakkersgrondstof en Berntsen leveren aan Tweede Jeugd

Bakkersgrondstof is voor De Tweede Jeugd in Amsterdam begonnen met de productie van desembrood op basis van overtollig brood. Bakkersgrondstof werkt hierin samen met Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam, die desem-tosti-broden voor De Tweede Jeugd bakt.