Alles over Huijbregts

De genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de regio West, met bakker Jos Huijbregts uiterst links. Foto: KWP

Bakkerij Van Vessem genomineerd voor Koning Willem-I Prijs

Bakkerij Van Vessem uit Haarlem is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs in de categorie MKB. Van Vessem maakt deel uit van een groep van twaalf genomineerden van verschillend allooi in deze categorie.

Jos Huijbregts

Simpel is een kunst!

Ze zeggen wel eens, de kunst van het simpel houden... Opeens kwam er een stropdassenwinkel. En een sokkenwinkel. Heerlijk, verfrissend! Ik ben er nog nooit binnen geweest, maar het zag er heel simpel uit. Zag ja, inderdaad, ze zijn er niet meer. Misschien toch weer te simpel. Laatst was ik bij de oudste ijzerwarenzaak. Allemaal

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Graan. Het is de belangrijkste grondstof in de bakkerij. Door in de keten meer grip te krijgen op deze grondstof, kunnen bakkers onderscheidend vermogen creëren. Samenwerken op lokaal niveau met akkerbouwers, daarmee kan je als ondernemer het verschil maken.

Foto: Genootschap voor de bakkerij

Genootschap houdt graansessie bij Van Vessem

Het Genootschap voor de Bakkerij houdt 5 februari zijn eerste sessie in het jaarthema 'Grip op Grondstoffen'. Dat gebeurt bij Bakker Van Vessem in Haarlem. 'Er zijn 48 aanmeldingen, met een beetje inschikken kunnen daar nog best een aantal potentiële leden bij', zegt voorzitter Geale de Haan.

€2,85 kost de ‘sociale ananas’ die koningin Máxima 4 december ontving bij haar werkbezoek aan groente- en fruitimporteur Eosta, winnaar van de Koning Willem I-prijs voor duurzaam ondernemerschap.
Foto: ANP

Seidell: Haarlemmer Meer Brood voorbeeld van verantwoord produceren

Omroep Max besteedde woensdag 12 december aandacht aan de footprint en kostprijs van verse, bewerkte en geïmporteerde voeding. Gezondheidsprofessor Jaap Seidell noemde Haarlemmer Meer Brood van Bakker van Vessem in Haarlem als goed voorbeeld.

Jos Huijbregts van Bakkerij Van Vessem nodigt de aanwezigen uit de sector uit hun ‘klimaatstip’ op de horizon te zetten.

Foto: AMR

Jos Huybregts roept op tot Broodvolutie

Jos Huybregts roept op tot een Broodvolutie. De eigenaar van Bakkerij Van Vessem in Haarlem vraagt collega-bakkers, toeleveranciers en andere partijen in de bakkerij hun stip op de horizon te zetten als het gaat om zo klimaatvriendelijk mogelijk te produceren.

Hij oogstte de spelt zelf en kon na de veiling de eerste baal mee naar huis nemen: Gert-Jan Kerssens van Echte Bakker Piet Kerssens uit Heiloo. Foto's BI/Paul van Horn

Eerste zak spelt levert 730 euro op

De eerste 25 kilo biologische spelt heeft woensdag maar liefst 730 euro opgebracht voor Bake for Life. De baal is geveild bij het Bakery Institute in Zaandam, na thuiskomst van de acht bakkers die de spelt zelf keurden en oogsten in het Duitse Ulm. Gert-Jan Kerssens van bakkerij Piet Kerssens uit Heiloo deed de laatste duit in de zak.