Alles over IBA 2018

Zeelandia maakt IBA-stand 2018 virtueel

Zeelandia maakt IBA-stand 2018 virtueel

Zeelandia nodigt bakkers uit om haar stand van de IBA 2018 nogmaals te bezoeken, dit keer virtueel. Op die manier kunnen bakkers die niet in de gelegenheid waren zelf naar München te reizen, of zij die dat nog eens willen doen, de belevenissen op de stand (alsnog) meemaken.

Beeld: Sonneveld

Sonneveld kijkt terug op een geslaagde IBA

Sonneveld stond dit jaar op IBA met haar Orkla Food Ingredients, zusterbedrijven Credin en Dragsbaek, twee gerenommeerde bedrijven in banket. 'Door samen te werken profiteren onze klanten van het beste uit de diverse werelden. Met het thema 'Great things happen when we bake together' hebben we onze (potentiële) klanten kennis laten maken met de diversiteit en hoge standaard die we als zusterbedrijven te bieden hebben', zegt communicatie manager Marie-Claire van der Schoor.

Het internationale team van Dobla's topchefs bestaat uit Bart de Gans, Graham Mairs, Maurits van der Vooren en Michel Willaume.  

Foto's: Dobla

Dobla noemt deelname aan IBA nu al succesvol

Dobla blikt vandaag - op de laatste dag van de IBA 2018 - al terug op een succesvolle deelname aan de beurs in München. Tijdens Europa's grootste bakkers- en patisserie beurs gaf Dobla een vervolg aan de Nature Range en de Fast Chocolate Experience met de introductie van het thema 'All Time Favorites'.

Peter Eversdijk

Everbake Group: 'Met innovaties leven van bakkers aangenamer maken'

De bakkersbeurs IBA 2018 in München beleeft vandaag, donderdag 20 september, de laatste dag. Over drie jaar staat de volgende editie al weer gepland. Voor de standhouders zijn het de laatste loodjes. Zo ook voor Peter Eversdijk, die met zijn Everbake Group, ruim vertegenwoordigd is op deze toonaangevende beurs.

Virtual Bakery Tours in Hall B3: Bezoekers krijgen via VR-bril inzicht in internationale succesvolle bakkerijen. 

Foto’s: IBA

IBA 2018 blinkt uit in virtuele concepten en technieken - highlights...

Nieuwe bak-, vak- en verkooptechnieken die beantwoorden aan moderne eetgewoontes worden op de IBA 2018 meer dan eens getoond in virtuele presentaties en conceptmatig denken. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor bakkerij, hotellerie, zoetwaren- en snackindustrie laat het morgen - 20 septemer - nog zien.

Het Nederlandse Contronics toont ultrasone beneveling.

Contronics toont ultrasone beneveling op IBA 2018

Contronics laat op de IBA 2018 in München de diverse toepassingen van ultrasone beneveling zien. Volgens Rogier Klein Sprokkelhorst van Contronics zijn alle industriële bakkerijen in Europa bezig met deze revolutionaire techniek.

Ferdinand Kottier van WP Haton geeft uitleg over de Clean Proofer, een nieuwe rijskast.

WP Haton toont wereldprimeur op IBA 2018

WP Haton toont op de IBA 2018, de toonaangevende bakkersbeurs in München, het begin van een hele nieuwe generatie machines. 'In deze machines is 60 jaar know how verwerkt', aldus directeur Henk Snellink. 'Alles draait om communicatie via het internet. Met de 3D Twin Demo hebben we een wereldprimeur.'

Laurien Flohil van Verbufa toont de nieuwste vorm- en doseermachines op IBA 2018.

'Grove vullingen met gemak gedoseerd in machine Handtmann'

In hal B4 op IBA 2018, de toonaangevende beurs in München, toont Verbufa de nieuwste vorm- en doseermachines. 'Met deze machine is het mogelijk heel nauwkeurig grovere stukken vulling toe te voegen', aldus sales-medewerker Laurien Flohil.

Nederland net niet op het erepodium IBA-Cup. Maar wel naar huis met medaille en certificaat.

Nederland net naast erepodium IBA Cup 2018

Nederland is op de laatste dag van de  IBA Cup 2018 van de troon gestoten door Duitsland en China. Tot vanochtend stond het team met Michel Schröder, Hans Heiloo en coach Hiljo Hillebrand nog in de top 3, zo vertelt de coach na de eerste teleurstelling te hebben weggeslikt.

Zeelandia introduceert slimme solutions op IBA 2018

Zeelandia introduceert slimme solutions op IBA 2018

Geen revolutie maar een evolutie, dat is wat Zeelandia laat zien op de IBA 2018. De flinke stand in Hal A2 laat innovatieve oplossingen en toepassingen zien, ingegeven door vragen vanuit de markt. Kruisbestuiving van de slimme toepassingen komt meer dan eens voor, zo tonen onder meer patissiers Ramon Huigsloot en Lieven Boerjan.