Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, opent zaterdag 29 juni een ijs pop-up.
Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, opent zaterdag 29 juni een ijs pop-up.
IJs & Spijs in Haps is gekroond tot IJssalon van het Jaar 2024. Na 2017 is dit de tweede keer dat de ijsalon van Mark en Jade van Gaal de felbegeerde prijs in de wacht sleept.
Het lekkerste perenijs wordt gemaakt door Myrne Meulendijks van 't IJshofje uit Meijel. De mooiste ijscoupe is afkomstig van Gijs Kennis van De Smaak! Chocolade & IJs uit Eersel. Dat werd maandag 11 maart bekendgemaakt tijdens de IJsVak-Wedstrijden in Gorinchem.
De inschrijving voor de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders is geopend. In verband met de voorrondes van De Gouden IJsspatel kun je je tot uiterlijk 24 december inschrijven als deelnemer. Voor De Gouden IJscreatie staat de deadline op 25 februari.
Gemiddeld berekenen ijsverkopers €1,75 voor één bolletje schepijs en de klassieke smaken blijven favoriet. Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl onder meer dan honderd Nederlandse ijssalons. Hierbij werden zowel de prijzen van ijsbolletjes als de variëteit aan smaken en beoordelingen van ijssalons in kaart gebracht.
Meesterijsbereider Marcel Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft de titel IJssalon van het Jaar in 2002, 2011 en 2013 in de wacht gesleept. Zijn zoon Steff, die het bedrijf komend jaar overneemt, won de wedstrijd in 2018. Dit jaar eindigt de ijssalon wederom op de eerste plaats. Wat is het geheim achter het succes?
Golden Dreams is de naam van het ijsje dat op 24 maart centraal staat tijdens de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs: Gelato Day. Paul van den Bogaert, die een bakkerij en een ijssalon runt, raadt alle ijsverkopende bakkers aan van deze dag een actiedag te maken en hun droomijs extra onder de aandacht te brengen.
Na de wedstrijddag De Gouden IJscreatie op het IJsVak in Gorinchem, vindt sinds lange tijd weer het IJsVak Gala plaats. Na twee dagen strijden is het op maandagavond 6 maart tijd om te gaan genieten van een gezellige avond. Woon op deze avond live de uitreiking bij van de winnaars van de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie. Met tevens de bekendmaking van de genomineerden voor IJssalon van het jaar. Deze avond begint vanaf 18.00 uur en wordt georganiseerd bij Van der Valk aan de overkant van het evenementengebouw.
De IJsVakwedstrijden, die tijdens de BakkersVak en IJSvak op 5, 6 en 7 maart in Evenementenhal Gorinchem worden gehouden, hebben dit jaar een nieuwe indeling gekregen. 'Gewoonlijk was op zondag de SVH Meesterijsbereidersdag, op maandag de Gouden IJsspatel en op dinsdag de Gouden IJscreatie. Echter hebben we voor dit jaar besloten om de SVH Meesterijsbereidersdag en de Gouden IJsspatel op de zondag te houden. Dit omdat de SVH Meesterijsbereiders ook het ijsbuffet op het Gala gaan verzorgen en we heel graag ook het IJscentrum met haar studenten de mogelijkheid wilden bieden om te laten zien wat zij nu allemaal leren en doen. Wie weet zorgt dat voor nog meer ijsbereiders in spé', vertelt Mariska van Breenen namens Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.
Op de Horecava waren een aantal ijsaanbieders te vinden. Bakkerswereld licht er twee uit wier duidelijke keuze voor samenstelling en smaak opvalt: een vegan-ijsaanbieder en een ijsbereider die kiest voor volvette melk als basis. Zowel Angelice als Little Cow & Cookies willen héel lekker ijs maken en dragen het milieu een warm hart toe.