Alles over Industrie

Wim Kannegieter

Gezond over de finish

De kerstdagen en de jaarwisseling zitten er weer aan te komen. Ook voor de bakkers de mooiste tijd van het jaar. Natuurlijk ook super druk en hectisch. In december is het teamgevoel, samen bezig om er een goede maand van te maken, supersterk aanwezig.

Foto: Archief Bakkerswereld

Cao-voorstel Industriële Bakkerijen laat werkdruk en personeelstekort...

De cao-onderhandelingen voor de industriële bakkerijen zijn vorige week gestart. De delegaties van de FNV, CNV en de werkgevers hebben hun voorstellen toegelicht. De vakbonden vragen om inflatiecorrectie en koopkrachtverbetering. Ze vinden het jammer dat er vanuit de werkgevers geen voorstellen zijn gedaan om echt iets te doen aan de hoge werkdruk en het personeelstekort.

Introductieprogramma industriële bakkerij nu ook in het Engels

Introductieprogramma industriële bakkerij nu ook in het Engels

Internationale bakkerijmedewerkers in de industriële bakkerij kunnen voortaan ook goed voorbereid van start op hun nieuwe werkplek. Het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij is vanaf nu namelijk beschikbaar in het Engels.

Vanuit de Randstad trok Van Rijsbergen de hele wereld over (eigen foto).

In memoriam: pionier Sietse van Rijsbergen

Sietse van Rijsbergen is op 12 augustus 2024 overleden, naar nu bekend is geworden. Bakkerszoon Van Rijsbergen is 84 jaar geworden. Hij was onder meer werkzaam als bij Quality Bakers in Rotterdam en heeft zich zijn hele leven ingezet voor verbeteringen in het productieproces in de sector.

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

'Netcongestie vraagt om politieke keuzes'

Op dit moment zijn de meeste industriële bakkerijen druk aan de slag met het optimaliseren van hun productieproces. Doel hiervan is om de behoefte aan gas zo veel mogelijk te verminderen. En, door het gebruik van groene elektriciteit, de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te reduceren.

Foto NBC

NVB over cao-enquête FNV: 'goede actie'

De FNV roept medewerkers in de bakkerijsector op om mee te denken over de nieuwe cao voor de Industriële Bakkerij. De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) is blij met deze actie. 'Het is noodzakelijk om te weten wat er bij de werknemers speelt.'

Foto: archief Bakkerswereld

Learnings uit het grootbedrijf: inzicht helpt verspilling steeds...

In het grootbedrijf is het aandeel reststromen van banket tussen 2020 en 2022 met ruim een kwart afgenomen. Het aantal retouren van brood is met 30 procent gedaald. Dit komt doordat de industrie reststromen en verspilling in de keten steeds inzichtelijker weet te maken. Saillant detail: diervoeder wordt als een hoogwaardigere bestemming aangemerkt dan bijvoorbeeld vergisting.

Wietse Nieuwenhuis (oprichter en CEO, links) en Erik Molenschot (Algemeen Directeur) tijdens de feestelijke interne bekendmaking. Eigen foto

Inbak en Indusource gaan verder als inkooporganisatie Indusource

Inbak en Indusource gaan vanaf 5 februari 2024 gezamenlijk verder onder de naam Indusource. Hiermee ontstaat een krachtige en onafhankelijke inkooporganisatie die zich richt op fabrikanten van voeding en consumentengoederen.

De nieuwste broodlijn van Rademaker.

Rademaker presenteert 'oogstrelende broodlijnen' en productdemo's op...

Rademaker, toonaangevend in industriële deegverwerkingslijnen, presenteert op de IBA in München diverse innovaties. Onder meer de Radini-broodlijn wordt er voor het eerst getoond. Ook de werking van de Radilinq karrenbelader en -losser zijn te zien. Bezoekers kunnen zich bovendien laten inspireren door eindproductdemonstraties door leden van het BoulangerieTeam.

Ruud van Erp. Foto: NVB

NVB benoemt onafhankelijk voorzitter om grote vraagstukken aan te...

Ruud van Erp is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB). Met een onafhankelijk voorzitter die bovendien als verbinder bekend staat, wil de NVB grote branchevraagstukken meer in gezamenlijkheid aanpakken.