Alles over J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij

Speculaas blijft enorm populair. Zeker in deze coronatijd, waarbij mensen extra gezelligheid in huis willen creëren met iets lekkers. Foto: Royal Polak Spices
Speculaas blijft enorm populair

Speculaas blijft enorm populair. Zeker in deze coronatijd, waarbij mensen extra gezelligheid in huis willen creëren met iets lekkers. Het is momenteel niet mogelijk om klanten in de winkel te laten proeven. Stel daarom kleine zakjes samen met speculaasjes en denk ook eens aan een glutenvrije variant, adviseren de grondstoffenleveranciers.

Puratos biedt onder de naam Puravita een meergranenassortiment met meerwaarde. Foto: Puratos
Grondstoffentrends: Minder toevoegingen en meer gezonde ingrediënten

Het bieden van toegevoegde waarde speelt bij de grondstofkeuze van bakkers een steeds grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan brood dat veel eiwit bevat, weinig koolhydraten of rijk is aan vezels, vitamines en mineralen. Ook binnen de banketmarkt wordt 'bewust genieten' steeds belangrijker. Is dezelfde beleving te creëren met minder suiker, vet en zout?

De firma Polak heeft de stand met oude vertrouwde ingrediënten eigentijds ingericht.
Polak maakt minder suikerrijke speculaas mogelijk

Kruidenspecialist J.S. Polak maakt het mogelijk speculaas te maken waar 30 procent minder suiker wordt toegepast. Dankzij Speculaaskruiden Extra komt de echte smaak van speculaas goed naar voren, aldus de leverancier op Bakkersvak 2019.

Marcel Ooijer stapt van specerijen over naar bevroren fruit
Marcel Ooijer stapt van specerijen over naar bevroren fruit

Marcel Ooijer is per 1 mei als sales en accountmanager aangetreden bij Fruit Life. Hij adviseert klanten uit de  Benelux over de verschillende bevroren fruitproducten.

De verkoop van to go-producten is gedaald, aldus ABN Amro. Foto: Polak
'Spannende combinaties met kruiden en specerijen'

Hartige smaken veroveren steeds meer terrein in ambachtelijke bakkerijen, zowel als het gaat om cake en koekjes als om broden en snackproducten. Een hartige smaak in brood of banket creëert een nieuw eetmoment. Kruiden en specerijen zijn bovendien uitstekend te combineren met fruitvulling en zo ontstaan spannende smaakcombinaties.

Hielke van Dijken
Hielke van Dijken nieuwe directeur De Wijzer

Hielke van Dijken is per april 2017 gestart als algemeen directeur bij Beheermaatschappij De Wijzer de holding van de werkmaatschappijen J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij en De Weerd Specerijen.

Zelf een roux maken is zoveel lekkerder.
Foto's Pim Helwich
Cremeux en warme infusie laten harten sneller kloppen

Het is volle bak op de eerste middag van de workshop Ambachtelijk Produceren van Ambacht- &Business. In een leslokaal van het Rijn IJssel College in Wageningen staan bakkers, banketbakkers, winkelmedewerkers en leerlingen van de vakschool zij aan zij aan de werkbank.

Jan Willem Schouten
'Kruidenkennis biedt allerlei nieuwe mogelijkheden'

In de workshop Grondstoffen in het traject Ambacht & Business stond kennisoverdracht over kruiden en specerijen in combinatie met zuivel centraal. Deelnemers reageren heel enthousiast. Ze leerden onder meer om vaker kruiden toe te passen in de (banket)bakkerij.

Accountmanager Marcel Ooijer van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij overhandigt Henk Minten een blik speculaaskruiden. Foto: J.S. Polak
Blik speculaaskruiden van J.S. Polak voor Lekkerste Speculaasbakker

J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij heeft een blik speculaaskruiden geschonken aan Bakkerij Harrie-Jan Loeffen. Daarmee feliciteerde J.S. Polak de bakkerij in Cuijk met het feit dat Loeffen zich opnieuw de Lekkerste Speculaasbakker van Nederland mag noemen.

De winnaars van de wedstrijd om de Beste Fryske Oranjekoeke ontvangen hun prijs uit handen van René Koops van Polak. V.l.n.r. Echte Bakker M. Boonstra (Akkrum), Bakkerij de Boer (Wergea) en Bakkerij Boonstra (De Knipe). Foto: NBOV
Bakkerij de Boer maakt Beste Fryske Oranjekoeke 2015

Bakkerij de Boer uit Wergea heeft tijdens de wedstrijd om de 'Beste Fryske Oranjekoeke' op woensdag 28 oktober in Steenwijk de eerste prijs gewonnen.