Alles over Lamers

Foto Shutterstock

De festivalaanpak van Houben Worstenbrood, met praktische tips van...

Doorgaans staan bakkers niet vanwege het financiële gewin met een foodtruck op zomermarkten en festivals, zo blijkt uit een rondgang langs enkele ondernemers. Een foodtruck is wel een goede manier voor extra promotie, maar de bemensing is weer een ander verhaal. Lees hoe Houben Worstenbrood het roer omgooide. Met tips van Ilse Lamers en Bart Vedder over hun aanpak.

De nieuwe automaat van De Bakkers Lamers. Foto's: Facebook

De Bakkers Lamers plaatst tweede automaat: 'Hiermee spreken we een...

Na het grote succes in Heesch heeft De bakkers Lamers ook bij de winkel in Oss een gebak- en broodautomaat geplaatst. De automaten zijn volgens Bart Lamers, chef-banket en partner in het bedrijf, een groot succes. 'Mensen zijn op zoek naar gemak. Ze waarderen het dat ze 24 uur per dag vers brood, broodjes, gebak en worstenbroodjes kunnen kopen. Daarbij is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de automaat altijd goed gevuld is.'

De nieuwe productielocatie van De Bakkers Lamers in Heesch.

Foto: Tenba

De Bakkers Lamers betrekken nieuwe bakkerij

De Bakkers Lamers hebben een nieuwe bakkerij betrokken aan de Cereslaan in Heesch. Daarmee is de productie van brood en banket en groot- en kleinbrood samengebracht.

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Boeiende bijeenkomst jarig Genootschap over granen

Graan. Het is de belangrijkste grondstof in de bakkerij. Door in de keten meer grip te krijgen op deze grondstof, kunnen bakkers onderscheidend vermogen creëren. Samenwerken op lokaal niveau met akkerbouwers, daarmee kan je als ondernemer het verschil maken.

Foto: Genootschap voor de bakkerij

Genootschap houdt graansessie bij Van Vessem

Het Genootschap voor de Bakkerij houdt 5 februari zijn eerste sessie in het jaarthema 'Grip op Grondstoffen'. Dat gebeurt bij Bakker Van Vessem in Haarlem. 'Er zijn 48 aanmeldingen, met een beetje inschikken kunnen daar nog best een aantal potentiële leden bij', zegt voorzitter Geale de Haan.

Bakkerij Lamers verhuist na 44 jaar

Bakkerij Lamers verhuist na 44 jaar

Bakkerij Lamers in Oss gaat na 44 jaar tijd verhuizen van locatie. De bakkerij maakt hiermee plaats voor buurman Aldi die graag wil groeien.

Foto: VMN

Nog plek voor tien bedrijven in opleidingstraject 'Ambitie in...

Het Sociaal Fonds kan nog tien bedrijven subsidiëren, die het opleidingstraject 'Ambitie in Ondernemen' willen volgen. Bakker-ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen daarvoor contact opnemen met het Genootschap voor de Bakkerij. 'Wie het eerst komt, het eerst maalt', aldus voorzitter Geale de Haan.

Ondernemers enthousiast over pilot Genootschap 'Ambitie in Ondernemen'

Ondernemers enthousiast over pilot Genootschap 'Ambitie in Ondernemen'

De bakker-ondernemers Harm Lamers en Jack de Wit zijn zeer positief over het pilotprogramma 'Ambitie in Ondernemen', waar zij in juni mee zijn gestart. Beide ondernemers hebben een spiegel voorgehouden gekregen en kunnen nu - ieder op hun eigen manier - verder met de onderneming. Lamers heeft meer structuur in de organisatie gekregen en De Wit heeft geleerd juist afstand te nemen.

De Bakkers Lamers dragen hun steentje bij aan de Dutch Agri Food Week.

Foto: Lamers

Dutch Agri Food Week: wat eten we in 2050?

De vierde editie van Dutch Agri Food Week gaat in op de vraag naar de herkomst én de toekomst van ons eten. Tot en met 16 oktober krijgen consumenten en professionals bij agrariërs, voedselproducenten, koks, wetenschappers en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

De enige echte Ossebol.

Foto's: Lamers

Bakkers Lamers leggen merknaam Ossebollen vast

Bakkers Lamers in Heesch en Oss hebben hun moorkoppen officieel de naam Ossebollen meegegeven. In de volksmond werden de bollen in Oss altijd al zo genoemd vanwege hun unieke karakter. Reden voor een patent.