Alles over Holtkamp Horeca

Nationale krokettendag 
Foto: Shutterstock
vrijdag 9 oktober: Nationale krokettendag

Krokettenliefhebbers en krokettenbakkers maken zich op voor Nationale Krokettendag. Hoewel corona veel ondernemers hoofdbrekens bezorgt, wordt er vrijdag 9 oktober toch stilgestaan bij één van de populairste frituursnacks van het land.

Croquet van Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten jarig
Croquet van Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten jarig

De Holtkamp kalfscroquet viert zijn 50e verjaardag. Begonnen als typisch Amsterdams lekkernij, is het product inmiddels verkrijgbaar in binnen- en buitenland.

Chèvrefeuilles van Maitre André.
Volop noviteiten te zien op 64ste Horecava

In de RAI Amsterdam is gisteren de 64e editie van Horecava van start gegaan. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Gisteren en vandaag is de redactie van Bakkerswereld aanwezig voor een verslag.

Nationale krokettendag 
Foto: Shutterstock
Woensdag 9 oktober: Nationale Krokettendag

Het is vandaag, 9 oktober, Nationale Krokettendag. Verschillenden krokettenmakers staan stil bij de dag die in 2014 begon met het Krokettenboek van voedselrecensent Johannes van Dam.

Namens de stichting bieden bestuursleden (vlnr) Ineke Kuiper, Hendrik Franken en Résalieke Vlieger samen met Nico Meijles (rechts) van Holtkamp Horeca een champagnetaart aan met een gouden Eberhardje aan Loek Beeren. 
Foto: fb
1 miljoen Eberhardjes goed voor €25.000

Ruim een jaar na de lancering op 5 mei 2018 zijn er meer dan 1 miljoen Eberhardjes verkocht. Dat is twee keer zoveel als waar de initiators op hoopten toen ze hét koekje van Amsterdam bedachten. Het koekje is vernoemd naar wijlen burgemeester Van der Laan en staat voor verbinding tussen Amsterdammers en liefde voor de hoofdstad.

Laurien Flohil van Verbufa toont de nieuwste vorm- en doseermachines op IBA 2018.
'Grove vullingen met gemak gedoseerd in machine Handtmann'

In hal B4 op IBA 2018, de toonaangevende beurs in München, toont Verbufa de nieuwste vorm- en doseermachines. 'Met deze machine is het mogelijk heel nauwkeurig grovere stukken vulling toe te voegen', aldus sales-medewerker Laurien Flohil.