Alles over Lunch

De zaak van Bakker van Maanen in Woerden was de eerste waar de keten ook alcohol mocht schenken. Foto: Van Maanen

Gluren bij de buren: dit valt op in de top 10 lunch- en...

Online-platform Food Inspiration (FI) heeft een top 10 van grootste en net iets kleinere lunch- en broodjesformules in Nederland samengesteld. Onder het motto: Gluren bij de buren neemt Bakkerswereld de lijst door. Wat valt op? In ieder geval dat het geen zeldzaamheid is dat (keten)bakkerijen graag tegen de horeca aan schuren. Een fenomeen dat ook bij ambachtelijke bedrijven zichtbaar is.

De aankondiging van der heropening voor genodigden. Vrijdag gaat de nieuwe zaak open voor publiek.

Waarom Banketbakkerij Ritmeester en Piet's Broodjes nu in één pand...

Banketbakkerij Ritmeester draait al vier generaties mee. Piet Ritmeester (52) vond de horeca altijd al interessant en begon 10 jaar geleden een lunchroom. Zijn zoon en vrouw namen de banketbakkerij over. De familie brengt beide bedrijven nu onder op één locatie, die vrijdag 9 februari haar deuren (her)opent voor publiek. Wat beweegt Ritmeester?

Vegan belegd broodje van Bakkerij Schuurmans.

Deze bakker gaat helemaal voor vegan belegde broodjes

Bakkerij Schuurmans in Leeuwarden biedt al langere tijd een aantal vegan-producten aan. De meeste kansen ziet eigenaresse Greetje Schuurmans in vegan belegde broodjes.

De nieuwe vestiging van Bakker Bart in Haaksbergen.

Vital Food Group focust nog meer op ontbijt, lunch, koffie en...

De Vital Food Group, de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet, is klaar voor de volgende fase in haar ontwikkeling. Het bedrijf wil haar positie in Nederland op ontbijt, lunch, koffie en tussendoor nog sterker neerzetten.

Foto: Facebook

Bakkerscafé is een goede aanvulling voor bakkerij Jager

Bakkerij Jager in Grijpskerk bestaat dit jaar 75 jaar. Drie jaar geleden hebben ondernemers Harry en Bea de Jager een Bakkerscafé geopend achter hun bedrijf. De horecagelegenheid met veertig zitplaatsen is een groot succes.

Foto: Facebook

Familie Muis blij met nieuwe winkel in Steenwijk

Oud-bakker Hans Sloot heeft de nieuwe winkel van Bakkerij Muis in Steenwijk geopend. Dit is het tweede filiaal van René, Reinske en hun zoon Richard Muis, die ook een bakkerij in Steenwijkerwold runnen.

Bakkers op klantsafari door Nijmegen. Foto's: Studio 38°C

Bakkers op klantsafari door Nijmegen

Steeds meer consumenten eten buitenshuis. De on-the-go consumptie stijgt. Hoewel vrijwel alle bakkerij-ondernemers dit weten, staan ze daar vaak in het dagelijkse werk niet bij stil. Daarom organiseerden Puratos, BakkerijMonitor en Bakkerij Support een klantsafari in Nijmegen.

Foto's: Pruvé

'Pasen, het nieuwe Kerstmis?'

Vroeger was Kerstmis hét moment van het jaar voor de bakker. Emma Sterken van Pruvé merkt dat er een verschuiving plaatsvindt. 'Feestdagen worden steeds belangrijker om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en samen met familie en vrienden te genieten van lekker eten. Mensen pakken nu ook met Pasen groots uit. Dit is dus dé kans voor bakkers om extra uit te pakken, de consument binnen te halen en aan zich te binden.'

Het nieuwe Winter Delight-menu van Bagels & Beans.

Winter Delight-menukaart Bagels & Beans

Bagels & Beans introduceert volgende week de nieuwe Winter Delight-menukaart. Wie een gerecht van deze kaart bestelt, doneert automatisch een deel van de opbrengt aan de stichting Muziekids.

Rien Kos, directeur D. van der Pol en Zonen

De voorspelkalender

Als je de vakbladen en de online media bekijkt, word je overstelpt met inspiratie voor de komende maanden. De beste olie voor oliebollen, de speculaasverkiezing, een nieuw sinttaartje en al dan niet geslaagde najaarsbijeenkomst van onze grossiers.