Alles over Macaron

De stand van Bridor op SIAL.
Vierkante croissants en macarons met ijs: ideeën opdoen op de...

Op de SIAL in Parijs presenteerden internationale bakkerijproducenten hun nieuwste creaties en trends. Van vierkante croissants die een hit zijn in de UK, tot aan de traditionele Franse macarons die doorontwikkelen op smaak. In dit artikel trends en inspiratie vanuit de Franse hoofdstad.

Smullies eclair met ruby choco. Foto's: Smullies
Sterrenchef Tielman opent bijzondere patisseriezaak en ijssalon...

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You heeft met zijn compagnons in Maastricht de bijzondere patisseriezaak en ijssalon 'Smullies' geopend. Dit is een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie.

Veganistisch banket en ijs op VeggieWorld
Veganistisch banket en ijs op VeggieWorld

Het grootste plantaardige event van Nederland vond zaterdag 29 februari en zondag 1 maart plaats: VeggieWorld. Op de beurs waren onder meer plantaardige Bosche bollen en veganistische macarons te proeven. De opkomst was met 9.000 bezoekers groter dan ooit deze zesde editie.

Foto’s en video: Jan Willem Schouten
Sébastien Trudelle verovert Nederland met zijn macarons

Als Nederlanders de macaron de Paris van patissier Sébastien Trudelle van 'Smores. Chocolaterie & Patisserie' proeven, gaan ze overstag. De Fransman die vanaf 13 mei officieel de titel 'Meilleur Ouvrier de France' draagt, kwam na jarenlang uitproberen en finetunen tot zijn recept voor deze macaron van framboos en roos. Zijn advies: 'Gebruik de juiste ingrediënten met een goede smaak en textuur. Je moet de kracht van het basisproduct in de macaron terug proeven en niet de suiker.'

Dawn Foods Benelux laat de bezoekers van de Horecava een Bake or Buy-concept en een Scoope & Bake-concept zien.
Horecava 2019 in beeld: ruiken, proeven, beleven

De Horecava 2019 is een beurs die ook voor bakkers en banketbakkers een aangename is om te bezoeken. Om inspiratie op te doen en om bij te blijven bij wat er speelt op het gebied van eten en drinken. Brood, patisserie, pastry, chocolade, vlees, vleesvervangers, vegan: alle onderwerpen komen voorbij. Kruisbestuiving is er volop.

Zwolse macaronbakker sluit deuren
Zwolse macaronbakker sluit deuren

Nog geen driekwart jaar na de opening heeft Petit Macaron in Zwolle de deuren alweer gesloten. De macaronwinkel gaat online verder, staat te lezen op de deur van de zaak. Eigenaar Frank Verreij wil geen toelichting geven op zijn besluit.

Archief Bakkerswereld
Zwollenaar begint macaronwinkel

Zwollenaar Frank Verreij wil op korte termijn heel Zwolle aan de macarons hebben. Op 8 december start hij met zijn nieuwe winkel Petit Macaron, waarin hij naast macarons ook zelfgemaakte chocoladebonbons zal verkopen.