Alles over Marktbakker

Foto Shutterstock

De festivalaanpak van Houben Worstenbrood, met praktische tips van...

Doorgaans staan bakkers niet vanwege het financiële gewin met een foodtruck op zomermarkten en festivals, zo blijkt uit een rondgang langs enkele ondernemers. Een foodtruck is wel een goede manier voor extra promotie, maar de bemensing is weer een ander verhaal. Lees hoe Houben Worstenbrood het roer omgooide. Met tips van Ilse Lamers en Bart Vedder over hun aanpak.

De Boerenmarkt bij Vroeg is een jaarlijks terugkerende traditie. 
Foto: Vroeg

Tips voor een goede hygiëne tijdens buitenverkoop

Aandacht voor hygiëne is belangrijk, zeker bij buitenverkoop, waar producten meer open liggen en de temperatuur kan oplopen. Met deze praktische tips en adviezen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ga je goed voorbereid het zomerseizoen in.

Bakkerij 't Stoepje wint derde keer op rij Foodservice Award

Bakkerij 't Stoepje wint derde keer op rij Foodservice Award

Bakkerij 't Stoepje heeft voor de derde achtereenvolgende keer de Foodservice Award voor beste marktkraam in de wacht gesleept. Topkok Pierre Wind overhandigde de consumentenprijs tijdens een lunch met alle genomineerden. De consumenten die op Bakkerij 't Stoepje stemden, beoordelen de marktkramen met een 8,23.

Handgemaakte marsepeindecoraties van GD Food Deco.

GD Food Deco uit België gaat samenwerken met Vipam

Het bedrijf GD Food Deco legt per 1 mei 2021 de verkoop en distributie voor de handgemaakte marsepeindecoraties in Nederland bij Vipam neer. GD Food Deco nam eind vorig jaar de activiteiten van Johan Gort (Gort Decoraties) over.

't Stoepje wint Foodservice Award opnieuw met hoog cijfer

't Stoepje wint Foodservice Award opnieuw met hoog cijfer

In de categorie marktkramen heeft Bakkerij 't Stoepje opnieuw de Foodservice Award gewonnen. De prijs is maandag 1 februari uitgereikt tijdens de virtuele editie van Horecava Limited. Consumenten geven de marktkramen een hoger cijfer dan vorig jaar.

De eitjes zijn met man en macht in porties verdeeld en bezorgd.

Paaseitjes marktbakker Smale naar de zorg

Marktbakker Smale in Nunspeet zat vanwege de coronacrisis met een overschot aan paaseitjes. De bakker plaatste een oproep op Facebook om er een andere bestemming voor te vinden. De eitjes zijn woensdag 1 april bezorgd bij diverse zorginstellingen en hulpverleners, als dank voor hun inzet.

Henk Achterhuis, voorzitter van de CVAH, overhandigt het rapport aan Ruud van Diermen, voorzitter van de Spakenburgse Vishandelsvereniging.

Rapport om schaarse vergunningen ambulante handel tegen te gaan

De ambulante handel heeft een enorme stap gemaakt op het gebied van 'schaarse vergunningen'. Henk Achterhuis, voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft een onderzoeksrapport overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.

De nieuwe look&feel van 't Stoepje.

Bakkerij 't Stoepje zet compleet nieuwe uitstraling neer

Bakkerij 't Stoepje zet een compleet vernieuwde formule neer. Beleving en persoonlijke aandacht spelen een grotere rol. De opvallende gele kleur van de marktformule van de Market Food Group is vervangen door een chiquer uiterlijk.

Streekbakker Jorrit staat op diverse evenementen met zijn mobiele bakkerij. Foto’s: Studio38c

'Met deze oven creëer ik mijn eigen podium'

Jorrit van Engen deelt graag zijn kennis over broodbakken. Zijn mobiele bakkerij is zijn theater. Zijn beloning: het enthousiasme van zijn klanten.

't Stoepje

Brood van bakkerij 't Stoepje nagenoeg E-nummer vrij

Het brood van bakkerij 't Stoepje is nagenoeg E-nummer vrij. De bakkerij speelt hiermee in op de trend van de bewuste en vitale consument.