Blazen op de korst
De afwijking 'blazen op de korst van groot- of kleinbrood' komen we regelmatig tegen in de NBC broodbeoordeling. De oorzaak van het ontstaan van blazen op de korst is meestal een vochtprobleem.
De afwijking 'blazen op de korst van groot- of kleinbrood' komen we regelmatig tegen in de NBC broodbeoordeling. De oorzaak van het ontstaan van blazen op de korst is meestal een vochtprobleem.
Blazen op de korst is een probleem die de keurmeesters van het NBC regelmatig constateren. Deze blazen zijn herkenbaar als bobbels of als donkere vlekken op de bovenkorst. De blazen zijn met name bij grootbrood hinderlijk, omdat bij het snijden van het brood de bovenkorst er af schilfert.
Technisch directeur Erik van Rijswijk van 'René Boogers Winkelovens met PASSIE' heeft een eigen Nederlandse winkeloven ontwikkeld. Van Rijswijk zegt dat de oven solide, makkelijk te bedienen Iis en een eigentijdse look heeft.
BAKKERSWERELD - Door een onzorgvuldig ontdooiproces en een te warme narijskast wordt de bladerende werking in croissants slecht. Lees hier hoe u deze bladerende werking terugkrijgt.
Blazen op de korst bij grootbrood ontstaan door condensvorming in een te warme narijskast. Lees hier hoe u deze blazen voorkomt.