Alles over NBT

Peter Eversdijk

DMFI en NBT als één branchegroep verder

De leden van de brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI) en Nederlandse Bakkerij Techniek (NBT) gaan per 1 januari samen verder. De branchegroep, die voorlopig DMFI/ NBT heet, komt op voor de belangen van de aangesloten leden in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie.

Flip van Straaten. Foto: archief Bakkerswereld

Branche wil sectorhuis brood en banket

De brancheorganisaties in de bakkerijsector willen een sectorhuis voor brood en banket oprichten. Dat meldt NBC-directeur Flip van Straaten. De voorzitters van Nebafa, NBOV, NVB, NBT en VBZ hebben de handen ineen geslagen en gaan hun krachten bundelen om vanuit dit sectorhuis de gezamenlijke belangen te behartigen. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zal dit faciliteren.

Nederlandse Bakkerij Techniek

NBT organiseert symposium: 'Door het oog van de bakker'

Nederlandse Bakkerij Techniek organiseert een symposium onder de noemer 'Door het oog van de bakker' op maandag 18 januari 2016. In het Bakery Institute in Zaandam komen vooraanstaande leveranciers en bakkers samen om aan de hand van een aantal stellingen te discussiëren over de rol van toeleveranciers, hedendaagse uitdagingen, ontwikkelingen in de bakkerij en de toekomst van de bakkerijbranche.

Archief Bakkerswereld

Bakkersvak moet jaarlijks feestje worden

De tweede editie van Bakkersvak telt meer standhouders dan de editie in 2011. Wel blijven veel 'grote grondstofbedrijven' weg. Er is weinig nieuws van het grondstoffenfront te melden. Maar er is wel genoeg te beleven met onder meer demonstraties van het Boulangerie en Patisserie Team.

Cranberrybrood

Cranberrybrood

Roel Tegels werd door het enthousiasme van zijn leraren Joop Tromp en Richard Jansen van het Graafschap College gestimuleerd om mee te doen aan de wedstrijden. En met succes. Roel werkt nu bij Bram de Echte Bakker in WEhl, die lid was van het eerste NBT. Bekijk hier Roels recept voor cranberrybrood.