Alles over Oerbrood

Oerbrood terug in Witmarsum

Oerbrood terug in Witmarsum

In de bakkerij bij de molen in Witmarsum is een bijzonder brood te koop: Oerbrood. Het brood is gebakken met graan, Turkey Red Wheat, dat een lange geschiedenis kent. Het is ooit vanuit Witmarsum meegenomen via Duitsland naar Oekraïne en vervolgens naar de Verenigde Staten gesmokkeld.

Stephane Milluy: 'We kunnen leren van de landen om ons heen'

Stephane Milluy: 'We kunnen leren van de landen om ons heen'

Als bakker wil je je klanten continu verrassen. Maar waar haal je de creativiteit vandaan? "Bakkers kunnen veel inspiratie halen uit de wereldwijde trends", zegt Stephane Milluy, general manager bij AB Mauri. "Want wat nu populair is in Amerika, waait gegarandeerd een keer over naar Nederland." AB Mauri schetst hier de wereldwijde trends die ook voor Nederland belangrijk zijn. En ter inspiratie zetten zij de beste introducties uit de hele wereld op een rij.

Lancering Vers Top 100 tijdens Fresh Rotterdam

Lancering Vers Top 100 tijdens Fresh Rotterdam

ROTTERDAM - De nieuwe editie van de Vers Top 100 van Nederland wordt maandag 21 september gepubliceerd. Dit gebeurt via een feestelijke ceremonie tijdens de opening van de beurs Fresh Rotterdam in Ahoy te Rotterdam.

Oerbrood op de Huishoudbeurs

Oerbrood op de Huishoudbeurs

EEMNES - Oerbrood wordt onder de aandacht gebracht tijdens de Huishoudbeurs, die van 14 tot en met 22 februarii plaatsvindt in de Rai in Amsterdam.

Oerbrood beste bakkerij-initiatief in vers Top 100

Oerbrood beste bakkerij-initiatief in vers Top 100

AMSTERDAM - Oerbrood Biologisch is vijftiende geëindigd in de eerste Vers Top 100. Hiermee scoorde Oerbrood van alle bakkerij-initiatieven het beste.

Oer-Primeur wegens succes op herhaling

Oer-Primeur wegens succes op herhaling

BUNSCHOTEN - Oer-Primeur, een variatie op de wijn Beaujolais Primeur, wordt na het succes van vorig jaar herhaald. Dit jaar is de Oer-Primeur voor het eerst gebakken van biologische tarwe van eigen bodem: de Flevopolders.

Oerbrood wordt biologisch

Oerbrood wordt biologisch

DOETINCHEM - Na bijna honderd vijftig miljoen Oerbroden gaat het roer om. Vanaf week 21 wordt Oerbrood alleen nog biologisch aangeboden.