Alles over Pain de boulanger

'Frans brood', daar sta je dan
'Frans brood', daar sta je dan

Daar sta je dan als Française, met een snee brood in je handen die je is aangereikt door een Nederlandse televisiemaker. Pain de Boulonge, zegt hij erbij. Dit brood bestaat helemaal niet in Frankrijk, niet als merknaam en niet als soort. Ook niet in Boulogne, waar de Française woont.

Rogier Heijn bakt al acht jaar volledig elektrisch in zijn vier vestigingen. Foto's: Cor Salverius Fotografie
Boulangerie Oscar bakt volledig gasloos, maar wil verder: 'Overheid...

Boulangerie Oscar uit IJmuiden is gasloos. Vooruitziend ondernemer Rogier Heijn bakt al acht jaar volledig elektrisch in zijn vier vestigingen. 'De overheid schiet tekort in het op een juiste manier faciliteren van de energietransitie', vindt hij. 'Ik zou nog wel meer willen.'

Chef-koks volgden een Masterclass broodbakken.
Foto's: Bakery Institute/Linda van 't Land
Chef-koks: 'Brood bakken is een vak apart'

Op 9 en 10 maart ontving Bakery Institute in Zaandam geen thuisbakkers, carrière-switchers of professionele (banket)bakkers, maar chef-koks. De chefs gaven gehoor aan een persoonlijke uitnodiging voor een masterclass met de titel 'Uitverkoren'.

Brood in de horeca is een hot item.

Foto's: AMR
Bakery Institute organiseert masterclass Boulangerie voor chefs

Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. 'Uitverkoren' chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

Mickaël Chesnouard (M.O.F.). Foto: YouTube
Franse Meester Mickaël Chesnouard te gast bij Bakery Institute

Mickaël Chesnouard (M.O.F.) is dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 september te gast bij het Bakery Institute in Zaandam. Daar zet de Franse boulangeriegrootmeester samen met François Brandt 'de boulangerie op stelten zetten'.