Alles over Patisserie

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Banketbakker Cees Holtkamp aan de slag met Moskovische tulband.

Foto: Roel Dijkstra

Stap voor stap: Moskovische tulband van Patisserie Holtkamp

Cees Holtkamp van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp ging in 2015 voor Bakkerswereld aan de slag met Moskovisch beslag. Dat mag in de banketbakkerij wel een 'vergeten recept' worden genoemd. Zo niet bij Holtkamp. Daar staat het rond Kerstmis steevast op de kaart. Remco van Beek stond Cees Holtkamp bij, omdat voor de verwerking van het beslag zijn twee mensen nodig zijn.

Foto: Jantina van der Meulen

Van genieten naar genot in patisserie: vijf tips

De wereld van patisserie maakt een bijzondere evolutie door. Waar 'gemak' en 'genieten' lang de boventoon voerden, mag het nuttigen van een gebakje nu een moment van puur genot zijn. Bakery Sweets Center zocht in Londen naar dé pastry trends.

Arthur, Doris, Ilse en Niels de Rouw. Foto's: De Rouw

Half miljoen volgers bereikt: De Rouw lanceert verzendwebshop

Patisserie de Rouw meldt een bijzondere mijlpaal: nu een half miljoen volgers op social media is bereikt, heeft de familie besloten een verzendwebshop in het leven te roepen. Daarmee anticipeert de luxe patisserie op de toekomst, tot over de grenzen.

Patissier Boudewijn Nijmeijer doet met zijn panettone gooi naar wereldtitel

Patissier Boudewijn Nijmeijer doet met zijn panettone gooi naar...

Patissier Boudewijn Nijmeijer is er klaar voor: hij wil zich meten met de beste panettonebakkers ter wereld. Daarom levert hij vrijdag zijn klassieke panettone ter beoordeling in op de Coppa del Monde del Panettone in Milaan. 'Het wordt tijd dat de beker nu eens niet naar een Italiaanse bakker gaat', aldus de deelnemer.

Foto: Koos Groenewold

Winnaar 'Beste Aardbeienslof' blijft dicht bij aard van het product

Vijftien finalisten traden maandag 16 september aan voor de competitie De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024. Henrik Wullems van De Ambachterij in Schoonrewoerd maakt de beste slof, waarbij hij dicht bij de essentie blijft.

Ginger Brentjens traint momenteel voor WorldSkills, waarvoor ze onder meer een suikershowstuk presenteert. Foto's: Summa

Jong en gedreven - Ginger Brentjens: 'Het is een eetbaar stukje kunst'

'Een standaard nougatinetje, dat zou ik niet in mijn assortiment opnemen. Dat kan je overal krijgen.' Ginger Brentjens is ervan overtuigd dat bakkers moeten experimenteren met smaak. In geuren en kleuren vertelt ze aan Bakkerswereld welke creaties en smaakcombinaties zij zelf bedenkt. Zo weet de 19-jarige patissier zichzelf te onderscheiden, een uniek talent.

Zijn nieuwe patisserie heeft  Nijtmans de nodige hoofdbrekens gekost, maar de ondernemer bloeit inmiddels weer helemaal op. Foto's: Fotobureau Dijkstra

Stroomtekort opgelost: Patisserie Nijtmans floreert op nieuwe locatie

Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere omzet dan voorheen. Zijn zaak is nu gevestigd in een aanlooproute naar het centrum. Het ontbreken van voldoende stroom zorgde aanvankelijk voor hoofdbrekens.

Von Dutch: een zomers aardbei-rabarbertaartje.

'Von Dutch': het zomerse aardbei-rabarbertaartje van Jurgen Koens

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de herkomst van producten, signaleert patissier Jurgen Koens. Wat dit betreft laten banketbakkers volgens hem nog veel kansen liggen. Om hen op weg te helpen, ontwikkelde Koens een recept voor een fris, zomers en modern ogend aardbei-rabarbertaartje met voornamelijk Hollandse ingrediënten. Deze creatie kreeg de toepasselijke naam 'Von Dutch' mee.

Archieffoto: Chantal Arnts

Met meedoen wedstrijd 'beste slof' win je de media voor je

Meedoen aan vakwedstrijden, en vooral ook het winnen daarvan of van de voorrondes, blijkt een prima concept om de media in beweging te krijgen. En dat kan een mooie stimulans zijn om de verkopen aan te jagen.

Het opstellen van de taarten voor Trix door Serena van Breukelen, Tijs Hermkens en Hidde de Brabander.

Taarten voor Trix: reis door de geschiedenis in 9 creaties

Jaarlijks biedt de NBOV jonge talentvolle vakmensen de kans de Moederdagtaart te maken voor Prinses Beatrix. Dit jaar kozen Thijs Hermkens, Serena van Breukelen en Hidde de Brabander voor een taart met als thema 'De canon van Nederland'.