Alles over Cees Holtkamp

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Banketbakker Cees Holtkamp aan de slag met Moskovische tulband.

Foto: Roel Dijkstra

Stap voor stap: Moskovische tulband van Patisserie Holtkamp

Cees Holtkamp van de Amsterdamse Patisserie Holtkamp ging in 2015 voor Bakkerswereld aan de slag met Moskovisch beslag. Dat mag in de banketbakkerij wel een 'vergeten recept' worden genoemd. Zo niet bij Holtkamp. Daar staat het rond Kerstmis steevast op de kaart. Remco van Beek stond Cees Holtkamp bij, omdat voor de verwerking van het beslag zijn twee mensen nodig zijn.

Cees en Petra Holtkamp, terwijl Cees wordt geïnterviewd door AT5. Beeld: social media

Cees Holtkamp, nestor en top-ambassadeur van de banketbakkerij,...

Nestor van de banketbakkerij, grondlegger van de befaamde Holtkamp Croquette, ambassadeur van de patisserie in Nederland. Cees Holtkamp is het allemaal. Afgelopen weekeinde ontving hij, precies 55 jaar na de oprichting van Patisserie Holtkamp, een lintje.

Het koekjeskwartet van Cees Holtkamp in het Kookboek van Museum Princessehof. Foto's: Erik en Petra Hesmerg

Koekjeskwartet van Cees Holtkamp in keramische kunst: Friese dúmkes,...

Speciaal voor een jubileumuitgave van Keramiekmuseum Princessehof stelde patissier Cees Holtkamp een koekjeskwartet samen. Dat bestaat uit Friese dúmkes, Heerenkoekjes, Nonnenscheetjes, Zoete strikjes; een soort 'vergeten groenten' in de bakkerij.

Een voorbeeld van hoe de gerechten en desserts worden getoond. Pavlova van Jean Beddington in Chinees porcelain (Qingbai-periode Song-dynastie (tussen de jaren 960–1279 / 1279 –1368). Foto: Erik en Petra Hesmerg

Kunst en Koken laat museaal keramiek herleven met recepten van (oude)...

Wat gebeurt er als je toonaangevende (banket)bakkers, chef-koks en culinair bevlogen foodies vraagt een gerecht te bedenken voor museaal serviesgoed? Dan ontstaat er een boek: Kunst en Koken. Een prachtig werk met recepten en verhalen, ter inspiratie van iedere voedselliefhebber.

Het rijkgeillustreerde boek neemt de lezer bij de hand.
Foto's: Sterck & De Vreese

253 klassieke recepten en 1500 technieken in Handboek patisserie

Het van oorsprong Franse Handboek patisserie verschijnt in een Nederlandse vertaling. 'Ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Professionals en thuisbakkers', zegt meester-patissier Cees Holtkamp over de rijk geïllustreerde uitgave.

Volgens Keuringsdienst gebruiken bijna alle bakkers mix voor gele room

Volgens Keuringsdienst gebruiken bijna alle bakkers mix voor gele room

In de uitzending van Keuringsdienst van Waarde werd gisteren aandacht besteed aan banketbakkersroom. Volgens het programma gebruikt het grootste deel van de Nederlandse bakkers hiervoor een kant-en-klare mix. Banketbakker Cees Holtkamp reageert geschokt. 'Dan zaag je als vakman de poten onder je stoel vandaan!'

Lammetjes-quadrille

Paasspecialiteit met 4 hoofdingrediënten: de Lammetjes-quadrille

De Lammetjes quadrille is een klassieker in het assortiment van Patisserie Holtkamp in Amsterdam. Het rijkgevulde luxe cakebeslag wordt alleen met Pasen gemaakt, klanten komen er speciaal voor naar de winkel. Ieder jaar gaan er zo'n honderd Lammeren over de toonbank.

Nationale krokettendag 
Foto: Shutterstock

vrijdag 9 oktober: Nationale krokettendag

Krokettenliefhebbers en krokettenbakkers maken zich op voor Nationale Krokettendag. Hoewel corona veel ondernemers hoofdbrekens bezorgt, wordt er vrijdag 9 oktober toch stilgestaan bij één van de populairste frituursnacks van het land.

Issa Niemeijer Brown. Foto: Inga Powilleit

Issa Niemeijer Brown schrijft 'Een boek over brood'

Een boek over brood van Issa Niemeijer Brown verschijnt 10 september bij uitgeverij Brandt. In dit boek deelt Issa Niemeijer Brown, van de bekende bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam, zijn kennis en vertelt hij bevlogen over alles wat met brood te maken heeft.

Croquet van Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten jarig

Croquet van Holtkamp Horeca Patisserie & Croquetten jarig

De Holtkamp kalfscroquet viert zijn 50e verjaardag. Begonnen als typisch Amsterdams lekkernij, is het product inmiddels verkrijgbaar in binnen- en buitenland.