Alles over PAWW

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Blog Wim Kannegieter: 'Bakkerijsector nog aantrekkelijker met nieuwe...

Recentelijk zijn NVB en NBOV met CNV en FNV een nieuwe CAO overeengekomen voor de bakkerijsector. Zowel vakorganisaties als werkgeverspartijen hebben hard onderhandeld om de voor hen belangrijke punten binnen te slepen. Uiteindelijk ligt er een product waar alle partijen zich in kunnen herkennen en waarin een aantal zaken zijn opgepakt die het werken in de bakkerijbranche nog aantrekkelijker maakt. Ik licht enkele zaken uit.

Het volgende tijdvak voor de STAP-subsidie opent 1 juli 2022.  Foto: Shutterstock

CAO PAWW Bakkerijsector start op 1 februari 2019

De WW- en WGA-uitkeringen zijn aangepast. Wat betekent dit voor werknemers en werkgevers? Wordt een werknemer na 1 januari 2016 werkloos of langdurig ziek en werkt hij/zij langer dan 10 jaar? Dan is de duur van WW- of WGA-uitkering verkort. Dit heeft mogelijk financiële gevolgen, doordat de werknemer minder lang een WW- of WGA-uitkering ontvangt. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld door de sociale partners: de Private aanvulling WW en WGA.

Foto: Shutterstock

Bakkerijsector maakt afspraken over derde WW-/WGA-jaar

De WW- en WGA-uitkeringen zijn aangepast. Wat betekent dit voor werknemers en werkgevers? Wordt een werknemer na 1 januari 2016 werkloos of langdurig ziek en werkt hij/zij langer dan 10 jaar? Dan is de duur van WW- of WGA-uitkering verkort. Dit heeft mogelijk financiële gevolgen, doordat de werknemer minder lang een WW- of WGA-uitkering ontvangt. Om dit op te vangen is de PAWW ontwikkeld door de sociale partners: de Private aanvulling WW en WGA.