Alles over Processing

Wereldbakker Wijnand bij de kookketel in zijn bedrijf in Laren. Foto's: Koos Groenewold

Update met recept - Meer rendement met voordeeg: zo pakt Wereldbakker...

Wereldbakker Wijnand Stegeman uit het Gelderse Laren bespaart flink op zijn grondstofkosten. Hij biedt een onderscheidend assortiment met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en een zeer goed rendement. Hoe? Door gebruik te maken van voordeeg.

Vacüum koelen bij een korter bakproces, zorgt ervoor dat het product niet terugzakt maar standhoudt, zoals op de foto links.
Foto's: Weber Cooling

Bakken door te koelen: 'Een vacuüm gekoeld product zakt niet meer weg'

Vacuüm koelen zorgt ervoor dat brood dat uit de oven komt zijn vorm en volume behoudt, een krokantere korst krijgt en een zeer malse kruim. De methode levert energiebesparing op en verlengt de houdbaarheid van brood.

HAS start trainingen Zout- en suikerverlaging en Industriële processen

HAS start trainingen Zout- en suikerverlaging en Industriële processen

HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen begint in maart met de cursus Kennismaking met productieprocessen, die 5 dagdelen duurt. Op 12 maart vindt de eendaagse workshop Zout- en suikerverlaging plaats.

Kaak presenteert de Smart Baking Experience op IBA 2018 in München

Kaak Group pakt uit op IBA met Smart Baking Experience

Kaak Group pakt groots uit op de IBA 2018 in München. En met een reden. Want de turn key-specialist uit het Gelderse Terborg, heeft een belofte in te lossen. Dat doet Kaak met de Smart Baking Experience.

Technisch personeel is bijvoorbeeld nodig voor  de inrichting van bedrijven.

Foto: Top bv

Top bv biedt ervaren techneuten voor mkb

Het tekort aan hoogopgeleid technisch personeel raakt ook de levensmiddelensector in het mkb. Top bv uit Wageningen springt hier met zijn dienstverlening op in.

Presentatie Oververhitte Stoom Processing bakkerijsector

ZEIST - TNO heeft samen met acht bakkersbedrijven nader onderzoek gedaan naar Oververhitte Stoom Processing bakkerijsector. De uitkomsten van de bevindingen worden op 14 december gepresenteerd.