Alles over Pruvé

Foto: Délifrance
Samenstelling assortiment: 'Kies voor verdieping in plaats van...

Een goed assortiment is dé basis van het bakkersbedrijf. Wat heeft een bakker nodig om tot een ideaal assortiment te komen en hóe lukt hem dat? In deze driedelige serie gaan we dieper in op de assortimentskeuze. In deel twee geven diverse leveranciers hun visie. Zij raden aan om vooral voor verdieping van het assortiment te kiezen in plaats van verbreding. Zo kan de bakker zich optimaal profileren als dé specialist.

Deze hartenvlaai van Pruvé past uitstekend bij Valenstijnsdag 2022.
Inspelen op Valentijnsdag met hartenvlaaien en Ruby chocolade

Juist tijdens crises is er grote behoefte om waardering naar elkaar uit te spreken. Valentijnsdag is zo'n moment waarop dat extra kan. Bakkers kunnen hierop inspelen door met halffabricaten te werken en diverse acties op touw te zetten. Ook roze Ruby chocolade leent zich uitstekend voor de dag der liefde.

Sinterklaasslof met kruidnoten en sinaasappel. Foto: Pruvé
Twee recepten van Pruvé om creatief in te spelen op Sinterklaas en...

Consumenten hebben meer dan ooit behoefte aan gezelligheid en zin om -letterlijk en figuurlijk- uit te pakken, zegt Emma Sterken van Pruvé. 'Verwacht wordt dat ze dan ook meer in huis halen dan het gebruikelijke strooigoed. Het is slim om hier als bakker creatief op in te spelen door nét even iets anders dan andere jaren te presenteren en de consument te verrassen, bijvoorbeeld met een Sinterklaasslof met sinaasappelconfit en kruidnotenganache.'

Party Bites
Royal Smilde neemt The Tapas Factory over

Royal Smilde heeft The Tapas Factory overgenomen. De overname van deze productielocatie zorgt voor een stevigere positie van Royal Smilde binnen het borrelsegment met hartige (deeg)snacks.

Royal Smilde tekent een samenwerkingcontract met Kitchen Republic,  Amsterdam in het nieuwbouw pand.
Royal Smilde en Kitchen Republic duiken samen de keuken in

Om innovatie te versnellen investeert Royal Smilde in een aparte innovatie hub bij Kitchen Republic, de professionele deelkeuken in Amsterdam. 'Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen',  aldus innovatiemanager Vinay Dharampal.

Van de Leur wordt Pruve
Bakkerijmerk Van de Leur gaat verder als Pruvé

Familiebedrijf Royal Smilde Bakery voegt het assortiment van de bakkerijmerken Van de Leur en Pruvé samen. De merken gaan gezamenlijk verder als Pruvé.