Alles over RIVM

Kinderen pakken ontbijt van het gezonde ontbijtbuffet. Foto:  Wil Gulpen fotografie

RIVM-erkenning onderstreept het belang van Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt heeft van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de erkenning 'Goed Beschreven' ontvangen. Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en toegankelijkheid van het initiatief om gezonde ontbijtgewoonten van basisschoolkinderen te bevorderen.

Zoetwarenindustrie timmert aan de weg: RIVM meet structurele daling suikerinname

Zoetwarenindustrie timmert aan de weg: RIVM meet structurele daling...

Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit recent bekendgemaakte cijfers van de Voedselconsumptiepeiling van RIVM.

Reductie van zout en suiker is een hot issue. 
Foto Hans Prinsen

RIVM ziet maar kleine stappen in zout- en suikerreductie

Afspraken tussen de voedingsindustrie en het ministerie van VWS uit 2014 om minder zout en suiker te gebruiken, hebben maar beperkt effect gehad. Dat meldt het RIVM.

Advies is om handen schudden te vermijden.
Foto: Shutterstock

Organisatie Bakkersvak treft voorzorgsmaatregelen coronavirus

Met het coronavirus op 20 kilometer afstand van de Nederlandse grens is ook  beursorganisator Easyfairs van Bakkersvak en IJs-Vak alert. Easyfairs heeft woensdag alvast lichte preventiemaatregelen genomen, die zullen worden opgeschaald als de dreiging groter wordt.

Leren van ongevallen: 1 oktober informatiedag

Leren van ongevallen: 1 oktober informatiedag

Van ongevallen die gebeuren in de bakkerij kunnen we leren. Dat kan ook van ongevallen van buiten de branche. Op de informatiedag bakkerij- en zoetwarensector die op 1 oktober plaatsvindt, kun je kiezen voor een workshop waarin dit aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt toegelicht.

Foto: Shutterstock

RIVM: Nederlanders eten iets gezonder

Nederlanders zijn in de afgelopen jaren minder vlees, snoepgoed, vetten en zuivelproducten gaan eten en iets meer fruit. Dat concludeert gezondheidsinstituut RIVM op basis van een peiling onder ruim 4300 kinderen en volwassenen.

Archief Bakkerswereld

Nog steeds te veel suiker en zout in eten

Om te zorgen dat er minder zout en suiker in ons voedsel belandt, moeten de afspraken met de voedingsmiddelenindustrie worden 'verscherpt en uitgebreid', meldt gezondheidsinstituut RIVM op basis van onderzoek.