Alles over Speculaasstaven

Speculaas maken waar de klant mee wegloopt

Speculaas maken waar de klant mee wegloopt

Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Speculaas blijft smaken - bij de eerste kop warme chocolade in september tot pakjesavond en daarna. Bakkers kunnen goede sier maken met deze publiekslieveling. Voormalig NBC-keurmeester Rutger Schmidt en bakker Ronald Timmer vertellen hoe je speculaas maakt waar klanten mee weglopen.

Archief Bakkerswereld

NBOV geeft voedselveiligheidstips voor december

De decembermaand is traditioneel een drukke maand. Het is van belang om niet het oog op de voedselveiligheid te verliezen De NBOV geeft tien tips die ook de rest van het jaar van pas komen.

Foto: Hema

Hema waarschuwt voor roomboter-speculaasstaaf

Hema waarschuwt consumenten voor een specifieke roomboter-speculaasstaaf, omdat op het etiket een waarschuwing voor mensen met een soja-allergie ontbreekt.

Pepernoten zijn de meest populaire sinterklaaslekkernij.

Positieve ontwikkeling Sinterklaasverkopen in ambachtelijke bakkerijen

Ambachtelijke bakkerijen die zijn aangesloten bij de BakkerijMonitor zien een positieve ontwikkeling in de groei van de omzet. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die gisteren zijn teruggekoppeld naar de deelnemers.

Accountmanager Marcel Ooijer van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij overhandigt Henk Minten een blik speculaaskruiden. Foto: J.S. Polak

Blik speculaaskruiden van J.S. Polak voor Lekkerste Speculaasbakker

J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij heeft een blik speculaaskruiden geschonken aan Bakkerij Harrie-Jan Loeffen. Daarmee feliciteerde J.S. Polak de bakkerij in Cuijk met het feit dat Loeffen zich opnieuw de Lekkerste Speculaasbakker van Nederland mag noemen.

ROC Horizon College

Speculaascake- en fantasiecakewedstrijd bij ROC Horizon College

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard staat vandaag, dinsdag 29 september, in het teken van de strijd om de Horizonbokaal. Deze trofee wordt uitgereikt aan de bakker die de beste speculaascake heeft gemaakt. Daarnaast staat een fantasiecakewedstrijd voor de leerlingen op het programma.

Bananentompouce van krokant bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom met bananenpuree, voorzien van een laag fondant, slagroom en decoratie.

Hema maakt winterassortiment bekend

De Hema heeft het nieuwe gebaksassortiment voor deze winter bekendgemaakt. Aangezien het goed is om precies te weten wat andere aanbieders doen, hierbij een blik op het assortiment.