Alle bakkers moeten per 1 juli voldoen aan het Warenwetbesluit Meel en brood. De NBOV helpt ondernemers in deze laatste maanden met online werksessies. Daarin gaan belangstellenden samen met NBOV-beleidsadviseur Wiepkje Colijn aan de slag.
Alle bakkers moeten per 1 juli voldoen aan het Warenwetbesluit Meel en brood. De NBOV helpt ondernemers in deze laatste maanden met online werksessies. Daarin gaan belangstellenden samen met NBOV-beleidsadviseur Wiepkje Colijn aan de slag.
Betrokken medewerkers zijn essentieel bij wendbaar vakmanschap in lerende organisaties. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij Bakkerij Fuite vertelde Pieter van Helden tijdens een masterclass welke stappen genomen moeten worden en welke leerpunten er zijn.
Vanwege het succes heeft Bakery Sweets Center besloten om in november te starten met een nieuwe Leiderschapstraining. Inschrijven is mogelijk tot 20 oktober.
Rookruimtes zijn vanaf 1 januari 2022 verboden in bedrijven. Rookruimtes zijn vanaf dan verboden. Een goed moment om definitief afscheid te nemen van de sigaret. Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf biedt dit najaar het programma Stoppen met Roken aan om rokers een steun in de rug te bieden.
Bij Bakkerij van Esch werden de leerpunten van een cursus al snel vergeten. Sinds kort niet meer, omdat de collega's samen en voor elkaar trainingsavonden organiseren. 'Dat werkt veel beter dan dat wij ze van bovenaf dingen opleggen', vertelt Bas van Esch. 'Het was even wennen voor mij als ondernemer, maar het is ontzettend leuk, leerzaam en succesvol.'
De NBOV en Google werken samen om de digitale vaardigheden van ondernemers te stimuleren. Online ondernemen is immers niet meer weg te denken in de bakkerijbranche, en een essentieel onderdeel van het hedendaagse ondernemerschap.
Wat doet broodverbetermiddel precies in kleinbrood? Dat was de vraag waarmee de cursus Gistdegen woensdag 10 februari van start ging. Deze pilot, een tienweekse training verzorgd door Friesland College in samenwerking met Bakery Sweets Center, begint goed. De deelnemers, zowel zij-instromers als afkomstig van bedrijven, zijn allemaal even enthousiast.
Tussen april en het einde van de zomer organiseert het IJscentrum - naast de basiscursus IJsbereider -eendaagse trainingen die de focus leggen op één onderwerp. De dagcursussen vegan ijs, suikerreductie en smaak vanuit de basis wisselen elkaar af. Daarnaast maakt een nieuwe cursus zijn intrede: bindmiddelen en emulgatoren.
Live trainen blijft nog even lastig, maar online gaan de cursussen de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen zijn twee nieuwe online trainingen ontwikkeld: 'Een kort lontje- en dan?' en 'Van feedback naar feed forward'.
Bewustwording van eigen gedrag is eerste stap naar goed leiderschap. Met dat inzicht is de leiderschapstraining van Bakery Sweets Center (BSC) officieel van start. De eerste workshop stond in het teken van zelfinzicht en reflectie.