Alles over Vegan

Foto's: Bakery Institute
toekomst

Wereldkampioen Bordas over de toekomst van patisserie: gezonder,...

Wereldkampioen patisserie Jordi Bordas bracht half november een bezoek aan Bakery Institute voor een driedaagse masterclass en demonstratie. Bordas heeft een vooruitstrevende visie op de toekomst van de patisserie met een product dat voldoet aan zijn drie kernwaarden: gezonder, lichter en smaakvoller.

vegan

Plantaardig bakken? Met deze tips worden jouw croissants...

Het aanbieden van plantaardige producten biedt kansen. Maar hoe zorg je voor een perfect eindresultaat? In dit artikel vertelt Joost Lindeman, medeoprichter en directeur ven Be Better My Friend, hoe je met plant-based croissants het verschil kunt maken.

De Vegan crème karamel is gemaakt van pure chocolade met een vulling van karamelcrème
vegan

Leonidas introduceert vegan bonbons, zuivel vervangen is grootste...

Leonidas wil kwaliteitschocolade voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom is de permanente collectie onlangs uitgebreid met vier vegan bonbons met karamelvulling. 'Het is een uitdaging om alternatieven te vinden voor melk en boter. Maar dat is gelukt', vertelt Nathalie Bello namens het bedrijf.

Vegan patisserie. Foto: Debic
Opleidingen

Vakopleiding Vegan Patisserie genomineerd voor Vegan Award

De nieuwe, eenjarige vakopleiding Vegan Patisserie van het ROC van Amsterdam is genomineerd voor de Vegan Awards in de categorie Educatie & Informatie. Ook Vega La Vie in Ulft, Bakkerij van Planten te Tilburg, Saint Jean in Amsterdam en Lente uit Gouda zijn eveneens genomineerd, in de categorie Vegan Bakkerij en Patisserie.

Foto: Hilde Lenaerts
ei-vervanger

Revyve maakt glutenvrije eivervanger uit bakkersgist

Revyve is vooral bekend van de eivervanger op basis van de reststroom brouwersgist. Deze bevat echter sporen van gluten. Foodbedrijven vroegen om een glutenvrije eivervanger.

Glutenvrij hamburgerbroodje. Foto: Puratos
assortiment

Dit zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends en zo speel je er...

Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het belangrijker om hier rekening mee te houden. Wat zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends? En hoe speel je daar optimaal op in?

Foto: CSM
Plantaardig

'Veganizen' van reguliere producten is niet moeilijk met deze recepten

Plantaardige productontwikkeling is een belangrijke trend in de bakkerijsector. 'Steeds meer consumenten kiezen voor een veganistische of flexitarische levensstijl. Bakkers kunnen op een gemakkelijke manier inspelen op deze trend door een regulier product te 'veganizen'.

Brandt & Levie oprichters Jiri Brandt, Geert van Wersch en Samuel Levie. Foto: B&L
vegan

Worstmakers gaan vegan met hotdog op basis van tarwe

Brandt & Levie lanceert zijn eerste plantaardige worstvariant: de Plantbased Hotdog. Het is een grote stap in het verhaal van de Amsterdamse worstmakers, die twee jaar werkten aan de ontwikkeling en de smaak van deze hotdog met tarwe als hoofdbestanddeel.

Bakkerswereld

Bakkerswereld nummer 4 2024

In hoeverre leggen banketbakkerijen zich toe of besteden aandacht aan vegan producten? Dit magazine gaat daarover.

Joep Gommans Foto: Bert Jansen
vegan

'Hoe vegan ben jij al?'

Vegan, het is een term die sommigen misschien nog steeds doet zuchten. Maar laten we eerlijk zijn: de vegangolf is geen tijdelijke bevlieging, het is een blijver. Terwijl grote ketens en supermarkten al volop inspringen op deze trend, is de vraag: waar staan wij dan als ambachtelijke bakkers? Hobbelen we achter de massa aan of nemen we de leiding?