Alles over Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie

Zoetwarenindustrie timmert aan de weg: RIVM meet structurele daling suikerinname

Zoetwarenindustrie timmert aan de weg: RIVM meet structurele daling...

Inwoners van Nederland krijgen gemiddeld minder suiker en zout binnen en meer vezels. Dit blijkt uit recent bekendgemaakte cijfers van de Voedselconsumptiepeiling van RIVM.

Foto: Distrifood

Zoetwarenbranche bereikt eveneens cao-akkoord: loonstijging van 9,5%...

De sociale partijen binnen Zoetwaren hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor de sector-cao. Branchevereniging VBZ is namens de werkgevers met vakbonden CNV, De Unie en FNV tot een voorlopige overeenstemming gekomen. Voor kalenderjaar 2023 betekent het voor de gemiddelde werknemer een loonstijging van 9,5%.

Foto: Ton Kastermans

Foodinflatie: fabrikanten en retail sluiten vaker kortlopende...

Fabrikanten en supermarkten sluiten steeds vaker contracten af met een korte looptijd. Daarin staan steeds vaker clausules die het voor fabrikanten mogelijk maken de hogere prijzen van energie, transport en grondstoffen door te berekenen. 'Grote bakkerijen zijn in overleg met de retail over het algemeen tot een aanvaardbare verdeling van kosten gekomen', laat de NVB weten.

Foto: Distrifood

Oekraïne-oorlog knelt bij fabrikanten snacks en zoetwaren: 'Supers...

Supermarkten gaan op termijn zeker 30 procent meer neertellen voor hun bakkerijproducten en zoetwaren.

Ongeveer een derde van de jongeren trakteerde zichzelf het afgelopen jaar het liefst met chips en zoutjes, gevolgd door chocolade. Foto: Lubeca

Chips, zoutjes en chocolade zijn favoriete traktatie van jongeren

Chips en zoutjes waren afgelopen jaar de favoriete lekkernij voor jongeren van 18 tot 35 jaar. Ongeveer een derde van deze groep trakteerde zichzelf het liefst met chips en zoutjes, gevolgd door chocolade. De komende feestdagen houdt deze voorkeur aan: de zoutjes staan bovenaan het lijstje van wat er in huis moet worden gehaald.

Bakkerij-industrie neemt deel aan coronawerkgroep

Bakkerij-industrie neemt deel aan coronawerkgroep

VBZ, de brancheorganisatie voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie, neemt deel aan de landelijke coronawerkgroep.

Uit onderzoek blijkt dat er in vrijwel alle bakkersbedrijven sprake is van te hoge piekblootstellingen aan stof. 
Beeld: Veilig en Gezond

NBC organiseert event over arbeidsveiligheid

De NBC organiseert op dinsdag 1 oktober een event op het gebied van arbeidsveiligheid in samenwerking met TNO en EU-OSHA.

Foto: Shuttershock

Meer loon bij koek- en snoepfabrieken

Medewerkers van koek- en snoepfabrieken hebben ingestemd met het loonbod van hun werkgevers. Dat meldt FNV Voedingsindustrie. De vakbond gaf wel aan dat er sprake was van een uiterst krappe meerderheid.

E. coli, 10.000 maal vergroot. Foto: Eric Erbe/United States Department of Agriculture

Kenniscentrum: 'Zoetstoffen uitgebreid wetenschappelijk onderzocht'

Een nieuwe zoetstof mag alleen worden gebruikt voor voeding na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Dat stelt het Kenniscentrum Zoetstoffen, een initiatief van onder andere de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), in reactie op een onderzoek naar de invloed van zoetstoffen en sportvoeding met kunstmatige zoetstoffen op de darmen.

Theo Heere nieuwe directeur VBZ. Foto: Piet Gispen Photography

Theo Heere nieuwe directeur Vereniging voor de Bakkerij- en...

De Haagse ondernemer en politiek actieve Theo Heere is met ingang van 10 september begonnen als nieuwe directeur van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ). Dit op voordracht van het bestuur van VBZ. 'Door Theo Heere aan te stellen slaat VBZ een brug tussen ondernemers en de politiek', vertelt Govert van der Miessen, voorzitter van de branchevereniging.