Alles over Vitrine

Echte Bakker Van Ballegooijen centraal in Inspiratiemagazine

Echte Bakker Van Ballegooijen centraal in Inspiratiemagazine

In het nieuwe, digitale inspiratiemagazine van Emondt - KMI Fresh Food Interiors staat Echte Bakker Van Ballegooijen centraal. Ella van Boven vertelt enthousiast over de vernieuwde winkel in Veen.

 Foto: Emondt - KMI

Pieter Huuskes: 'Zelfbediening past goed bij coronamaatregelen'

Door alle coronamaatregelen is de verkoop aan het derde kanaal weggevallen. Steeds meer ondernemers richten daardoor hun aandacht volledig op de winkel. Bakkers die klaar willen zijn voor de toekomst doen er goed aan om de traditionele bakkerijfunctie met een hoge service te combineren met zelfbediening. Hiermee is de bakkerswinkel tevens goed voorbereid op de 1,5 meter maatschappij.

Vlak voor de coronacrisis uitbrak, verbouwde Bakkerij Zonneveld uit Alphen aan de Rijn de winkel in samenwerking met Infrashop. Foto's: Infrashop

Infrashop: 'Ondanks de coronacrisis zien we mooie ontwikkelingen'

Bij winkelinrichting spelen beweging, routing, het opdelen van assortimentsgroepen en separate afrekenpunten volgens Infrashop een belangrijke rol. Onlangs zijn volgens deze uitgangspunten projecten afgerond bij Bakkerij Zonneveld en Bakker van de Ven. Beide bakkers hebben na de verbouwing een mooie omzetgroei gerealiseerd.

<h1>Johan Koster investeerde twee jaar geleden in een eenlaagse presentatiekoeling en sindsdien plust zijn omzet flink</h1>

Banketbakkerij Bakker & Koster tevreden over nieuwe vitrines

Twee jaar geleden onderging Banketbakkerij Bakker & Koster in Schagen een complete metamorfose. De volledige winkel werd vernieuwd, inclusief de koelvitrines. Met name de keuze voor een eenlaagse presentatie werpt in de praktijk zijn vruchten af. Daarnaast leveren de nieuwe koelingen winst op in productkwaliteit.

Nieuwe look

Nieuwe look

Zoals iedereen ziet is Bakkerswereld in een nieuw jasje gestoken. Als je nu door Bakkerswereld heen bladert dan bewandel je als het ware de route van het brood! Het dagelijkse proces in de bakkerij en winkel wordt op papier nog eens uitgelicht met oog voor allerlei details en vraagstukken. Dat is een superleuke invalshoek om artikelen, informatie, bedrijfsprofielen, columns enzovoorts te presenteren (toevallig heb ik ook een nieuwe look gekregen!).

Archief Bakkerswereld

Studenten Alfa-college helpen banketbakkers bij productie van...

Zo'n veertig eerste- en tweedejaars studenten Brood en Banket van het Alfa-college in Hoogeveen hebben maandag 20 en dinsdag 21 oktoberbanketbakkers uit Noord-Nederland geholpen bij de productie van marsepein. In het praktijklokaal aan de Voltastraat werd zo'n 1500 tot 2000 kilo marsepein verwerkt. Binnenkort liggen de marsepeinen varkens, bijtjes, rupsen en allerlei herfsttaferelen in de vitrines van de bakkerijen.

Passie

Passie

Ga er maar aan staan. Na 25 jaar hoofdredacteurschap van de alom bekende, of misschien moet ik zelfs zeggen de befaamde Harrie Leijten, mag ik nu als hoofdredacteur de scepter zwaaien over Bakkerswereld. Bakkers, ik heb er altijd al iets mee gehad.

Bakkerij Schuurmans bakt mee voor 3FM Serious Request

Bakkerij Schuurmans bakt mee voor 3FM Serious Request

Bakkerij Schuurmans uit Leeuwarden bakt het 3FM Serious Request broodje.

Van de Leur vernieuwt Amandel Petits Fours Kerst

Van de Leur vernieuwt Amandel Petits Fours Kerst

Van de Leur heeft de Amandel Petits Fours met Kerstdecoraties in een nieuw jasje gestoken.

Italiaans ijs shop in shop concept

Italiaans ijs shop in shop concept

Bakker proberen meer omzet te draaien door het verkopen van ambachtelijk Italiaans schepijs. Nadeel is de hoge aanschafprijs van een vitrine. Italiani Gelato speelt hier handig op in met een shop in shop concept.