Alles over Voedingscentrum

Foto: WUR

'Door ongelijke verdeling van suiker wordt een product niet als...

Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt dat als de eerste hap zoet is, consumenten ook de daarop volgende happen als zoet beoordelen. Dit werd duidelijk tijdens de workshop 'Consument en herformuleren' van Wageningen University & Research (WUR).

Mensen die vaak kapjes of kontjes eten, gooien tot wel drie keer minder brood weg en verspillen ook minder ander eten.

Voedingscentrum: 'Kapjes- of kontjesliefhebbers verspillen fors...

Mensen die vaak kapjes of kontjes eten, gooien tot wel drie keer minder brood weg en verspillen ook minder ander eten. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum naar de verspilling en waardering van brood, kapjes en ander voedsel.

Foto: archief Bakkerswereld

Pieter Bijlsma verbouwt oergranen: 'Steeds meer vraag naar gezond...

Van het graanveld in Nieuw-Vennep tot aan de bakkerij in Zwanenburg. De 'oergranen' die Pieter Bijlsma verbouwt, behoren tot de oudste graansoort ter wereld en worden in de regio tot verwerkt tot brood. Een duurzame, korte keten, waarin iedereen elkaar kent en waarin iedereen opmerkt dat 'gezond' brood steeds populairder wordt.

Nieuwe campagne Voedingscentrum: Eetwissel

Nieuwe campagne Voedingscentrum: Eetwissel

Het Voedingscentrum lanceert woensdag een nieuwe gezondheidscampagne. Met 'de Eetwissel' wil het centrum Nederlanders in kleine stapjes gezonder laten eten.

Variëren en samen ontbijten zijn belangrijk.

Foto: ANP

Nationaal Schoolontbijt wil ouders inspireren te variëren

'Dat zoet beleg niet het ideale ontbijt is weten de meeste ouders wel, zegt voedingsdeskundige Astrid Postma van het Voedingscentrum. 'Het ontbreekt hen vooral aan inspiratie.'

Voedingscentrum

Nieuwe Schijf van Vijf toepassen voor veel mensen lastig

Bijna een jaar na de introductie van de Nieuwe Schijf van Vijf blijken niet alle aanpassingen even goed te zijn doorgekomen. Zo plaatst 63 procent peulvruchten in het verkeerde vak en is maar 42 procent op de hoogte van het nieuwe advies omtrent vis. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête uitgevoerd door Flinndal onder 1150 klanten.

http://www.kenniscentrumsuiker.nl/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=43&key=ccaTNSjz&subid=4051-AQor8lcvhOYuhk&tmpl=component

Kenniscentrum wil info over suiker verbeteren

In de landelijke media komt suiker geregeld aan bod. De beweringen komen lang niet altijd overeen met de feiten, stelt het Kenniscentrum suiker & voeding. In reactie hierop heeft het kenniscentrum samen met een aantal hoogleraren een vijftal informatieve filmpjes (infokicks) gemaakt.

Voedingscentrum

Nieuwe Schijf van Vijf: max drie keer per week croissant of stuk taart

Voor een gezond eetpatroon moeten mensen iedere week een keer peulvruchten eten en minderen met vlees, vooral rood vlees. Dat staat in de nieuwe Schijf van Vijf, die het Voedingscentrum dinsdag 22 maart heeft gepubliceerd. In de Schijf van Vijf zijn de voedingsadviezen van de Gezondheidsraad verwerkt.

Voedingscentrum: duidelijkheid over suiker, zout, kruiden, smaakversterkers en aromastoffen. Foto: Mark Pasveer.

Voedingscentrum schept duidelijkheid over zoet en zout

Het Voedingscentrum schept met de campagne 'De waarheid op tafel' duidelijkheid over suiker. In een radiospot en via een website worden een aantal veelgehoorde stellingen over suiker en zoetstoffen beantwoord. In de campagne is ook een aantal stellingen opgenomen over het thema hartig: zout, smaakversterkers en aromastoffen.